Σάλος με σούπερ μάρκετ Market In: Τι απίστευτο ζητούν στο βιογραφικό. Παράνομο και ρατσιστικό

Τι ζητούν στο βιογραφικό όσων κάνουν αίτηση εργασίας τα σούπερ μάρκετ Market In;

Μπορεί να έχει καταργηθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες αλλά όχι και από τα… σούπερ μάρκετ.

Όποιος ενδιαφέρεται να πιάσει δουλειά στα Market In, στην αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει θα πρέπει να αναφέρει και το… θρήσκευμά του.

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού με τις παρακάτω επιλογές:

E-mail:…..
Fax:…..

Με τη συμπλήρωση της αίτησης: Αίτηση εργασίας».

Ένα αρκετά τυπικό πεδίο σε εταιρική ιστοσελίδα για αίτηση εργασίας, θα έλεγε κανείς… Όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο ενδιαφερόμενος για τη θέση εργασίας πατήσει το πεδίο «Αίτηση εργασίας».

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Εκεί, εκτός των τυπικών βιογραφικών στοιχείων που ζητούνται, η γνωστή αλυσίδα super market Market In ζητά να δηλωθεί και το… «θρήσκευμα»! Και μάλιστα, το πεδίο πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά!

Πέραν το περιεχόμενο της δήλωσης υποκρύπτει ρατσιστική συμπεριφορά ή πρακτική, η απαίτηση καθ’ εαυτή είναι παράνομη, καθώς το θρήσκευμα συνιστά ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 – Νόμος 2472/1997:

«Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως:

α) “Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα”, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Δεν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων.

β) “Ευαίσθητα δεδομένα”, τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.»

Φαίνεται ότι η αναφορά στο θρήσκευμα έχει απαλειφθεί από ταυτότητες και πιστοποιητικά, όπως το απολυτήριο Λυκείου, όμως κάποιοι απαιτούν παράνομα την υποχρεωτική δήλωσή του!

Το επίμαχο πεδίο στην αίτηση εργασίας:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.