Έτοιμος ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Ποιοι Υπουργοί βλέπουν την πόρτα της εξόδου και μένουν έκπληκτοι

Ποιους τρανούς Υπουργούς βγάζει ο Μητσοτάκης από την κυβέρνηση με ανασχηματισμό;

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Μητσοτάκη, αναφέρουν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει τις διαπιστώσεις του για το τι πρέπει να διορθωθεί, έχει πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα», τονίζουν πηγές από το περιβάλλον του Μητσοτάκη. Έχει καταγράψει τις δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούν την κυβέρνηση αλλά και την αβελτηρία συγκεκριμένων υπουργών – υφυπουργών.

Συμπερασματικά, είναι ειλημμένη η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων αλλά και δομών. Το μόνο που μένει να αποσαφηνισθεί είναι ο χρόνος που αυτές (οι αλλαγές) θα ανακοινωθούν.

Όπως γράφει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», η μία εκδοχή είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και πριν ο Μητσοτάκης κληθεί να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της προεδρικής εκλογής.

Η δεύτερη είναι να μετατεθεί για τα μέσα Μαρτίου και αφού η κυβέρνηση έχει… ξεμπερδέψει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με καθαρό πλέον το πολιτικό τοπίο.

Αν και ο πρωθυπουργός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, πληροφορίες από το στενό επιτελείο του αναφέρουν ότι οι διορθωτικές παρεμβάσεις του θα αφορούν αρκετά υπουργεία.

Είτε θα πρόκειται για αντικατάσταση ή μετακίνηση υπουργού είτε για απομάκρυνση υφυπουργού. Η ατυχής διαχείριση του ζητήματος με τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων ίσως φέρει ψηλά στη λίστα του κ. Μητσοτάκη τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό να τον μετακινήσει σε άλλο υπουργείο και στη θέση του να τοποθετήσει πιο αποτελεσματικό στέλεχος, ενδεχομένως και τεχνοκράτη.

Οι αλλαγές θα αγγίξουν και το υπουργείο Εργασίας, αλλά όχι ως προς τον υπουργό Γ. Βρούτση. Η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης έχει αμβλύνει ως έναν βαθμό το δυσμενές κλίμα που υπήρχε μέχρι πρότινος γι’ αυτόν στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Πιέσεις δέχεται εκ των έσω ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει στην αλλαγή του υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, αλλά μέχρι τώρα οι πιέσεις αυτές δεν έχουν αποδώσει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Αλκ. Στεφανή, ο οποίος αυτήν τη στιγμή εκτελεί χρέη συντονιστή στο Μεταναστευτικό.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να μείνουν στον ανασχηματισμό αρκετοί υφυπουργοί, που είτε δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα είτε δεν κατάφεραν να αναπτύξουν μια αρμονική συνεργασία με τους προϊσταμένους τους υπουργούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.