Μπακογιάννης-Πατούλης: Γιατί δεν μιλιούνται οι δύο ισχυροί άνδρες. Τι οδήγησε στη ρήξη. Παρασκήνιο

Γιατί Κώστας Μπακογιάννης και Γιώργος Πατούλης δεν μιλάνε καν;

Η σχέση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη φαίνεται από τα γεγονότα να είναι στα χειρότερά της.

ΠατούληςΜπακογιάννης: Μία κόντρα, της οποίας τα αίτια χρονολογούνται πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού όταν οι δύό τους διεκδικούσαν το χρίσμα της ΝΔ για τον Δήμο Αθαηναίων με τον κ. Πατούλη να υποχωρεί τελικά, σοβεί ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμαρχος δεν πήγε καν στην εκδήλωση στο Ζάππειο Όπου η Περιφέρεια παρουσίασε με καταπληκτικό τρόπο είναι η αλήθεια το σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής όπως αυτό είχε δρομολογηθεί από την εποχή Δούρου.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Δήμος Αθηναίων παράγει περίπου το 20% των απορριμμάτων της περιφέρειας Αττικής καθημερινά. Κι όμως ο κ. Μπακογιάννης δεν εμφανίστηκε.

Άλλο πεδίο αντιπαράθεσης (κυριολεκτικά) είναι το Πεδίον του Άρεως όπου τον Δεκέμβριο ο Κώστας Μπακογιάννης είχε ζητήσει με επιστολή του από τον Γιώργο Πατούλη να αποδοθεί το Πεδίον του Άρεως στο Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Πατούλης αφού έκανε εκεί χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απάντησε εμμέσως με δημόσια δήλωση του ότι «το πάρκο ανήκει στους πολίτες της Αττικής» εννοώντας προφανώς όχι μόνο της Αθήνας. Η ιστορια δεν είναι απλή καθώς υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα όπου οι δύο άνδρες θα πρέπει να κάτσουν μαζί στο τραπέζι.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Documento» το θέμα έχει φτάσει στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος αποφεύγει να το ακουμπήσει για την ώρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.