Δημοσκόπηση Ελληνική Λύση: Γιατί τρίβει τα μάτια του ο Βελόπουλος. Δεν το πίστευε, ποσοστά

Τι ποσοστό έχει η Ελληνική Λύση σε νέα Δημοσκόπηση;

Το ακροδεξιών τάσεων κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, εμφανίζει ευνοημένο από το κλίμα έξαρσης της ρητορικής περί «εισβολής στα σύνορα» των τελευταίων ημερών η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού SKAI. Κυρίαρχη πάντως στο κοινό αίσθημα είναι η ανασφάλεια για σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με την ακραία ρητορική της σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας συγκεντρώνει την προτίμηση του 5.5% των ερωτηθέντων και έρχεται στην 4η θέση των προτιμήσεων. Πίσω από την Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 39%, τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26% και το Κίνημα Αλλαγής που «κρατιέται» στο 6,5%.

Το ΚΚΕ διατηρείται στο 5% ενώ στο 2,5% καταγράφεται το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, Μέρα 25. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ανήσυχοι για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Προδίδοντας απουσία αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία. Αντιθέτως μόλις στο 42% καταγράφονται όσοι δηλώνουν πολύ ανήσυχοι για την έξαρση του κορονοϊού.

Αναφορικά με το ερώτημα περί της αναγκαιότητας φύλαξης των συνόρων θετικά απαντά το 76%, γεγονός αναμενόμενο αφού η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δεν αμφισβητεί το ότι πρέπει να υφίσταται φύλαξη των συνόρων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η δημοσκόπηση, προβάλλεται ως επιβεβαίωση της τακτικής της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα το προσφυγικού μετά την απόφαση της Τουρκίας να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα. Κυρίως όμως ως επιβεβαίωση της αποφασιστικής στάσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία είχε την στήριξη της κοινής γνώμης.

Αυτή την εκτίμηση άλλωστε εξέφρασε και στην Βουλή χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι αυτό συνέβη γιατί ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μία «έκφραση λογικής και υπεύθυνου πατριωτισμού». Επισήμανε μάλιστα ότι απέδειξε πως «για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εθνική ασφάλεια και η εθνική ακεραιότητα είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Η δημοσκόπηση – όπως και παλιότερες αυτού του είδους – αναμένεται να δημιουργήσουν όμως νέες συζητήσεις και στο Κίνημα Αλλαγής. Ιδίως από την πλευρά των στελεχών που βλέπουν αρνητικά την όξυνση του αντιπολιτευτικού λόγου του κόμματος προς την κυβέρνηση.

Η κριτική τους εστιάζεται στην πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία επεκτείνει την επιρροή της στον κεντρώο χώρο και υπό την οπτική αυτή ζητούν ένταση της κριτικής προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισμα της φημολογίας περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται η εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη εκ νέου με το προσφυγικό ζήτημα, ακόμη και αν εκτονωθεί η κατάσταση στο Έβρο. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος «το πραγματικό πρόβλημα είναι στα νησιά.

Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να στήσει σόου στον Έβρο για να ξεχαστεί τι έγινε με τα ΜΑΤ, με τις αποτυχημένες προσπάθειες εις βάρος των νησιωτών, τις παλινωδίες και την αποτυχία του. Διότι πρόκειται για μια Κυβέρνηση που δημιουργεί προβλήματα σε όλους, στους νησιώτες και στους πρόσφυγες και μετανάστες».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.