Πολάκης-Κικίλιας: Πού και γιατί βρέθηκαν μυστικά. Όλο το παρασκήνιο

Γιατί βρέθηκαν μυστικά ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παύλος Πολάκης;

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παύλος Πολάκης.

Την συνάντηση, σύμφωνα με το iEidiseis, προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης παίρνοντας στο τηλέφωνο τον υπουργό και εκείνος τον κάλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη στο γραφείο του.

Η συζήτηση αφορούσε τον κορονοϊό, τις εξελίξεις και τα προληπτικά μέτρα για την πανδημία, με τον πρώην υπουργό να καταθέτει προτάσεις για την καλύτερη θωράκιση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Παπαευσταθίου, με τον Παύλο Πολάκη να λέει στον κ. Κικίλια πως υπάρχει η δυνατότητα για σημαντική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μέσα από την αξιοποίηση κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, νευροχειρουργικών ΜΑΦ, μονάδων εγκαυμάτων, στεφανιαίων μονάδων και μονάδων ανανήψεων και μετεγχειρητικές που υπάρχουν διάσπαρτες σε διαφορά νοσοκομεία, με προϋπόθεση φυσικά την κατάλληλη ενίσχυση της στελέχωσης τους.

Έτσι το ΕΣΥ μπορεί να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον σχεδόν 300 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα και εφόσον κριθεί απαραίτητο, το υπουργείο Υγείας μπορεί να προχωρήσει στην επίταξη κλινών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει την αποζημίωση χρήσης των κλινών αυτών με εύλογο τίμημα.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος για τον οποίον από 35 κλίνες που είχε πέρυσι η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ φέτος έχουν ανέβει στις 70.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.