Μητσοτάκης: Αυτός είναι ο μεγάλος πειρασμός που τον οδηγεί σε πρόωρες εκλογές

Ποιος πειρασμός οδηγεί τον Μητσοτάκη σε εκλογές;

Όσοι στο Μέγαρο Μαξίμου διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και σκέφτονται εκλογές, δεν στέκονται μόνο στην μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, ούτε στα ποσοστά που δείχνουν σχεδόν καθολική αποδοχή των χειρισμών Μητσοτάκη ως προς την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το matrix24.gr υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που συζητούν με τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο εκλογών, θέτουν ως «επιχείρημα» άλλο ένα σενάριο:

το γεγονός, δηλαδή, ότι αφ’ ης στιγμής στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας ξεπερνά το 20% και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης «κρατούν» τα ποσοστά τους, αυτό σημαίνει ότι αν το σκηνικό που δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις αποτυπωθεί και στην κάλπη, τότε η ΝΔ θα μείνει ως το μόνο «μεγάλο» κόμμα, αφού θα έχει ποσοστά άνω του 40% – διπλάσια από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, μεταξύ των άλλων «πειρασμών» που έχει να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και εκείνος τού να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα εξουσίας σε «μικρομεσαίο κόμμα» – απόφαση που προφανώς έχει και στρατηγικά χαρακτηριστικά.

Πάντως, καλό θα είναι να θυμάται ο πρωθυπουργός ότι πολλές φορές, όταν οι δημοσκόποι κάνουν σχέδια, η ζωή γελά. Το ίδιο και οι ψηφοφόροι…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.