Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης: «Περίμενα θανατική ποινή» Γιατί ξέσπασε οργή με υφυπουργό Σκέρτσο

Τι δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης και πώς παρενέβη στην υπόθεση ο Υφυπουργός Άκης Σκέρτσος;

Δικαστές και ένορκοι θα αποφασίσουν σήμερα, λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης, για το ποια θα είναι η τύχη του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου αλβανικής καταγωγής, που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα (15/05), αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη φρικτή αυτή υπόθεση.

Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία, ο πατέρας και ο θείος της αδικοχαμένης φοιτήτριας μίλησαν στον ΑΝΤ1, τόσο για τα όσα συνέβησαν χθες μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση της εισαγγελέως της δίκης όσο και για την ετυμηγορία που περιμένουν σήμερα από το δικαστήριο.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Θα περίμενα τη θανατική ποινή»:

Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Περιμένω των ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Χθες, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη του. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας.

Παρέμβαση Σκέρτσου:

Δεν χωρά ανθρώπου νους την πρωτοφανή, αισχρή παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και “εγκέφαλο” του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσου στη δίκη της άγρια δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

Με δήλωση του χαρακτηρίζει την αγόρευση της Εισαγγελέα «λαϊκίστικη» λέγοντας ότι τα «δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή» και επιπλέον επιχειρεί να προχωρήσει σε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, την ώρα που η ελληνική κοινή γνώμη βράζει για τους δολοφόνους.

Ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε σε δήλωση του ότι τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή και ότι ακόμα και στα πιο ειδεχθή εγκλήματα πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να μην κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες, αλλά να κρίνουν ακόμα και κόντρα στις προσωπικές τους απόψεις και να λαμβάνουν και αντιδημοφιλείς αποφάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Άκη Σκέρτσου στο facebook:

Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσυνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.