Όλα στη φόρα: Πώς η κυβέρνηση μοίρασε χρήμα σε Φουρθιώτη, Βελόπουλο και κλειστά site

Πώς μπορεί η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας να δικαιολογήσουν τα χρήματα που μοιράστηκαν σε ανύπαρκτα site;

Για τον Στέλιο Πέτσα ένα blog συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη πληροί τα κριτήρια της “αντικειμενικότητας” και της δημοτικότητας για να πάρει χρήματα από την καμπάνια “Μένουμε Ασφαλείς”.

Εντελώς απροκάλυπτα η κυβέρνηση μοίρασε ζεστό χρήμα στο παντελώς άγνωστο blog protieidisinews.blogspot.com που εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό. Και αυτό διότι έχει όλες και όλες δυο αναρτήσεις.

Η πρώτη γίνεται στις 11 Μαΐου του 2020 που είναι το banner της διαφήμισης του Μένουμε Ασφαλείς και μετά από δεκαπέντε ημέρες μια είδηση για τη “λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας”.

Ακόμα πιο απροκάλυπτο είναι το ότι στη λίστα με τα χιλιάδες ΜΜΕ που πήραν διαφήμιση από τις καμπάνιες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό είναι δηλωμένο το domain protieidisi.com.

Αν κανείς επισκεφτεί το εν λόγω domain γίνεται αυτόματα redirect στο protieidisinews.blogspot.com. Δηλαδή το domain που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” της κυβέρνησης δεν υπάρχει!

Επιπλέον, έχει σπουδαία σημασία το ότι είναι πρόκειται για απλό blogspot και όχι για ένα site.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον Μένιο Φουρθιώτη μας απάντησε ότι το συγκεκριμένο blogspost είναι του Party Fm. Δηλαδή του ραδιοφωνικού σταθμού συμφερόντων του.

Για τραγική ειρωνεία η κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ένα παντελώς άγνωστο blogspot που λέγεται protieidisi αλλά η η πρώτη και η τελευταία της είδηση είναι η καμπάνια.

Η ιστορία θυμίζει τα sites που πήραν διαφήμιση από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το περιβόητο κλωστή και βελόνα.

Και άλλο μέσο του Φουρθιώτη στη λίστα:

Εκτός από την κραυγαλέα υπόθεση του blog protieidisi που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση για τον τρόπο που μοίρασε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη ένα domain που εμφανίζεται συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη, έλαβε χρήματα.

Πρόκειται για το APOKALIPTIKALIVE.GR το οποίο απλά δεν υπάρχει! Γίνεται redirect στο apodikseislive.gr, site που προμοτάρει την εκπομπή “αποκαλυπτικά live του Φουρθιώτη.

Έχουμε και εδώ το εξής παράδοξο. Στην επίσημη λίστα που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα MME που έλαβαν χρηματοδότηση έχει δηλωθεί ένα domain που επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον. Αντιθέτως, ένα άλλο domain λαμβάνει τα χρήματα.

Φαίνεται πως με τα σοβαρά κριτήρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το apodikseislive.gr αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση της αντικειμενικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

Ολοένα και περισσότερο η υπόθεση των εκατομμυρίων ευρώ που μοίρασε η κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κορονοϊό θυμίζει αυτήν του site κλωστή και βελόνα του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη λίστα που δόθηκε από τον Στέλιο Πέτσα στη δημοσιότητα και δηλώνονται τα ΜΜΕ που έλαβαν κομμάτι της πίτας της τεράστιας χρηματοδότησης (σ.σ την οποία ανέλαβε να μοιράσει μια ιδιωτική εταιρεία), εμπεριέχεται και site το οποίο δεν λειτουργεί.

Όπως προκύπτει μέσω των στοιχείων της γνωστής ιστοσελίδας waybackmachine, η οποία αποθηκεύει σελίδες του διαδικτύου, το τελευταίο online ίχνος του εν λόγω site εντοπίζεται στις 4 Δεκεμβρίου του 2019. Μήνες πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Το site λέγεται diavouleusi.gr(https://www.diavouleusi.gr/) και εμφανίζει, όσες φορές την επισκεφτήκαμε σήμερα, σφάλμα (502 Bad gateway).

Το site, όταν λειτουργούσε, φαίνεται να είχε κεντρικό πρόσωπο τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα. Παρουσίαζε για κάποιο διάστημα την εκπομπή “Ελεύθερα” στο κανάλι ART TV.

Στην περιγραφή του κακόγουστου logo της ιστοσελίδας που παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί πλέον πήρε διαφήμιση, δήλωνε ότι έχει καταχωρηθεί στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ακόμα και εάν δεχτούμε το σενάριο ότι πρόκειται για μια «κακιά» ημέρα για το diavouleusi.gr που «έπεσε» λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, κάνοντας μια έρευνα στα στατιστικά του, την περίοδο που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά, προκύπτει ότι είχε σχεδόν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα.

Στην similiarweb, της δημοφιλέστερης και πιο έγκυρης πλατφόρμας για την καταγραφή της επισκεψιμότητας ιστοσελίδων του διαδικτύου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αναγνωσιμότητας για το diavouleusi.gr.

Στην Alexa, μιας ακόμη γνωστή πλατφόρμα καταγραφής analytics (στατιστικά) ιστοσελίδων, εμφανίζεται στη θέση 3.095.696!

Το documentonews.gr κάλεσε στο τηλέφωνο που ήταν δηλωμένο στην ιστοσελίδα του diavouleusi.gr, αλλά όπως προέκυψε, όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά εμφανίζεται να μην υπάρχει καν.

Ο σταυροφόρος υπέρ της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας των μέσων ενημέρωσης, Στέλιος Πέτσας, εκτός από το απίθανο blog χωρίς περιεχόμενο του Μένιου Φουρθιώτη έχει μοιράσει διαφήμιση στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορονοϊό, ακόμη και στην ιστοσελίδα voicenews.gr.

Πρόκειται για τον ιστότοπο που διατηρεί εδώ και χρόνια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και στον οποίο διαφημίζονται εκτός των άλλων ακόμη και σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας απ’ αυτά που ο κ. Βελόπουλος πωλεί και από τηλεοράσεως.

Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να βρει στο σάιτ του Κυριάκου Βελόπουλου διαφήμιση προϊόντος σύμφωνα με την οποία «το επαναστατικό προϊόν φέρνει οριστικό τέλος στις φλεγμονές και στην ακαμψία των αρθρώσεων», ενώ μπορεί να αγοράσει και τις περιβόητες κηραλοιφές. Το ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο άνθρωπος που πωλούσε ακόμη και επιστολές του Ιησού, προφανώς δεν απασχολεί την κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της.

ΠΗΓΗ:Documentonews.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.