Ένταση εκτός ελέγχου με Τουρκία: Θερμό επεισόδιο στα σκαριά. «Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο»

Διάλογο μετά από ένα θερμό επεισόδιο δείχνει να επιδιώκει η Άγκυρα, ενώ Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ανοιχτά με πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ για τρίμηνη παράταση των ερευνών του «Όρουτς Ρέις»μιλάει ο Τσαβούσογλου.

Πορεία για την …ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων οργανώνει ο Μπαχτσελί των Γκρίζων Λύκων τον Δεκέμβριο!

Εκτός ελέγχου τείνει να καταστεί η ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο, με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Άγκυρας να υψώνει κατακόρυφα τους τόνους και να απειλεί ακόμα και με πόλεμο!

Η Αθήνα πείθεται όλο και περισσότερο πως επιλογή του Ερντογάν είναι ο διάλογος με την Ελλάδα να ξεκινήσει μετά από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, καθώς εκτιμά ότι θα έχουν δημιουργηθεί αρνητικά τετελεσμένα για τη χώρα μας και θα ενδυναμώνεται η διαπραγματευτική ισχύ της Άγκυρας!

Ο Ερντογάν, μάλιστα, δείχνει να επιδιώκει να ολοκληρωθούν τα τετελεσμένα στο Αιγαίο μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών των αμερικανικών εκλογών, για αυτό ίσως και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για τρίμηνη παράταση των ερευνών του «Όρουτς Ρέις».

Η Άγκυρα, μάλιστα, δείχνει αποφασισμένη να αγνοήσει σε αυτή τη φάση τις κυρώσεις που αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας προφανώς και ότι είναι δύσκολο να αποφασιστούν λόγω των διαφορετικών στρατηγικών των χωρών μελών, προκειμένου να επιτύχει το μείζον, που φέρεται να είναι η εξασφάλιση του ρόλου της περιφερειακής υπερδύναμης, με μια επιβολή κάποιων αξιώσεών της σε βάρος της χώρας μας.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν να επιχειρηθεί και επιβολή τετελεσμένων στο διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ώστε να μην επιβληθούν ούτε κυρώσεις, καθώς η Τουρκία-υπολογίζοντας πάντα χωρίς την Ελλάδα- εκτιμά ότι μετά από ένα θερμό επεισόδιο θα καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Αθήνα!

Οι τόνοι, πάντως, προδικάζουν για έναν πολύ θερμό Σεπτέμβριο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, αλλά και μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών που χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα, όπως η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με πόλεμο Ελλάδα και Γαλλία, αναρωτώμενος εάν «αποδέχονται οι Έλληνες ό,τι τους συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;» και εάν «γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

«”Οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στη Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες; Έχουν δει την αποφασιστικότητά μας όταν είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Και στο τραπέζι και στο πεδίο. Δεν το σκάμε από τους αγώνες», ανέφερε στο …παραλήρημά του ο τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα αντέδρασε και σε δημοσιεύματα που θέλουν την παρουσία ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο: ««Τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο», τονίζεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο νησί που βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα μακριά» αναφέρει το haberler.com, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο, μόλις 2 χλμ από την Τουρκία» υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιωτικούς ν’ αποβιβάζονται μαζί με τουρίστες στο νησί.

«Η Ελλάδα στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο νησί που βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα μακριά» αναφέρει το haberler.com, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία, μεταφέροντας στρατό στο Καστελλόριζο αν και -όπως υποστηρίζει- με βάση της Διεθνείς Συνθήκες θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο.

Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο:

«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.

Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.

Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ακροδεξιάς Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέπ Μπαχτσελί, το …τερματίζει, ανακοινώνοντας πορεία για την …ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων!

Η συγκέντρωση των Γκρίζων Λύκων προγραμματίζεται για τις 9 Σεπτεμβρίου, συνδέεται ευθέως με την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να επανέλθουν προφανώς οι μνήμες από την Μικρασιατική καταστροφή!

Γεγονός ου δείχνει πως ο Ερντογάν πιέζεται στο εσωτερικό του, με το κλίμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, για ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις και όχι μόνο από την ακροδεξιά! Μην ξεχνούμε πως και και οι κεμαλιστές τον εγκαλούν γιατί δεν παίρνει πίσω 18 νησιά του Αιγαίου, που τα έχουν κατακτήσει οι Έλληνες!

Και στο πλαίσιο αυτό, βεβαίως, επανέρχεται το casus belli (αιτία πολέμου) σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ν. μ. στο Αιγαίο.

ΥΠΕΘΑ: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα των διαφορών της με την Ελλάδα το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που αποτελεί εμπόδιο στα επεκτατικά της σχέδια. Πολλές φορές έως σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε απόλυτα και σαφέστατα προς τους γείτονες Τούρκους πως: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισήμαναν περαιτέρω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.