Βερύκιος: Αυτός είναι ο επενδυτής που έβαλε 3 υπουργούς σε καραντίνα. Αποκάλυψη

Ποιος είναι τελικά ο επενδυτής με κορωνοϊό που έβαλε σε καραντίνα τρεις υπουργούς της κυβέρνησης;

Ο επενδυτής με κορωνοϊό ανήκει στο ίδιο επιχειρηματικό γκρουπ που πριν μερικές εβδομάδες επιχείρησε να πάρει «μπίρ παρά» την ΕΛΒΟ προσφέροντας μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την αγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων.

Ο «επενδυτής» από το Ισραήλ με τον κορωνοϊό που έστειλε στα σπίτια τους τρία μέλη της κυβέρνησης, ανήκει στο ίδιο επιχειρηματικό γκρουπ που πριν μερικές εβδομάδες επιχείρησε να πάρει «μπίρ παρά» την ΕΛΒΟ προσφέροντας μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την αγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων!

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να συνομιλεί με εκπροσώπους του ίδιου Ομίλου για επέκταση των …επενδύσεων και στο ναυπηγικό τομέα!

Ο συγκεκριμένος Όμιλος Ισραηλινού ιδιοκτήτη αρχικά εμφανίστηκε στην Αθήνα διαβεβαιώνοντας την κυβέρνηση ότι προτίθεται να επενδύσει στην ΕΛΒΟ 500 εκατομμύρια για την ανάπτυξη τριών κατηγοριών προϊόντων : στρατιωτικά – πολιτικά και ειδικών αποστολών οχήματα.

Στην πορεία το ύψος της επένδυσης κατέβηκε από τα 500 εκατομμύρια ευρώ στα 130 εκατομμύρια και στην ανάπτυξη μόνο ενός τύπου στρατιωτικού οχήματος, πανομοιότυπου με εκείνο που χρησιμοποιεί ο Στρατός του Ισραήλ!

Τελικά την περασμένη βδομάδα που άνοιξαν οι προσφορές, το τίμημα που δίνει ο συγκεκριμένος ξένος επενδυτικός όμιλος είναι μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Είναι προφανές ότι ο «επενδυτής» επιδιώκει να πάρει τσάμπα την ΕΛΒΟ και με εξασφαλισμένο το πρότζεκτ των οχημάτων του Ελληνικού Στρατού, όπως και με «προίκα» την μεγάλη ακίνητη περιουσία της εταιρίας, καθώς διαθέτει οικόπεδο μεγάλης έκτασης , όμορο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και με σιδηροδρομική γραμμή που θα φτάνει έως τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου…

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι η κυβέρνηση αντί να κλείσει την πόρτα στους συγκεκριμένους επενδυτές χαρακτηρίζοντας τους αφερέγγυους, συνεχίζει να συνομιλεί «σοβαρά» μαζί τους και για περαιτέρω πρότζεκτ στην ΕΒΟ για παραγωγή από φορητό οπλισμό και προστιθέμενα συστήματα θωράκισης οχημάτων και τα ναυπηγεία Ελευσίνας για κορβέτες…

Όμως όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας : « Όπου ακούς για πολλά κεράσια κράτα μικρά καλάθια». Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι Ισραηλινοί …επενδυτές
θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό ΑΦΜ και να διεισδύσουν στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες με «όχημα» τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα και με «προίκα» τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ταυτόχρονα τα προϊόντα τους να αποκτήσουν «ΝΑΤΟικό» και «Ευρωπαϊκό» πιστοποιητικό.

Δηλαδή «μ´ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια»…

Προς το παρόν αντί για επενδύσεις κατάφεραν να βάλουν στην καραντίνα τρεις υπουργούς….

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.