Πύρινη κόλαση σε Καλύβια – Νέα Μάκρη: Πού ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Καίγονται σπίτια, ποιοι οικισμοί εκκενώθηκαν

Πώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε Καλύβια και Νέα Μάκρη;

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που νωρίτερα εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09) σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε», ανέφερε.

Για την κατάσβεση επιχειρούν αυτή την ώρα, 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Από την Πυροσβεστική προτάθηκε προληπτική εκκένωση κτηρίων που βρίσκονται κοντά στις φλόγες και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εκκενώθηκε ήδη ο οικισμός Φέριζα καθώς κι ένα οικοτροφείο που φιλοξενεί 30 παιδιά, λόγω των πυκνών καπνών. Σημειώνεται, ότι τα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την άμεση εκκένωση και του οικισμού Όλυμπος καθώς η φωτιά, όπως πήγε, κατευθύνεται προς τα εκεί.

«Να εκκενωθεί άμεσα! Άμεσα! και όλα τα άλλα τα λέμε μετά», τόνισε ο Πέτρος Φιλίππου εξηγώντας ότι ήδη με μεγάφωνα ενημερώνονται οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς η φωτιά κινείται με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο και από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.

Φωτιά και στη Νέα Μάκρη

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση (καίγεται αναγεννημένο πευκοδάσος) και το μέτωπο κινείται προς τον Διόνυσο, μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ αναφέρονται διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Νέας Μάκρης από ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:


Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.



Συγκεκριμένα επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, η φωτιά ξέσπασε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στον δρόμο.

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μία κοπέλα, ενώ άγνωστα είναι τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο όχημα.

Eξαιτίας της φωτιάς, η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– στη λεωφ. Διονύσου από το ύψος του Άγιου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

– στη λεωφ. Διονύσου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρου Θεόφιλου Καΐρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

– στη λεωφ. Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.

– διακοπή κυκλοφορίας στην περιφ. οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου «414» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.