Δημήτρης Μπουραντώνης: Ποιος ο πρύτανης που του πέρασαν ταμπέλα κουκουλοφόροι. Φωτογραφία σοκ

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπουραντώνης που επιχείρησαν να εξευτελίσουν κουκουλοφόροι με απαράδεκτη φωτογραφία που δημοσίευσαν σε αναρχική ιστοσελίδα;

Μια εικόνα φρίκης, που αποτυπώνει μια φανατική, ολοκληρωτική και, εν τέλει, φασιστική νοοτροπία, ανήρτησαν αναρχικοί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την επίθεση που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Οι «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης 29/10 στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Το ακόμη πιο φρικώδες είναι ότι, όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!), καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες.

Δημήτρης Μπουραντώνης Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης, Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, είναι Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι, επίσης, κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (2015-2018). Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Reading.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν: την ανάλυση των θεσμών, διεθνών και ευρωπαϊκών, τη διπλωματία, την εξωτερική πολιτική και την διεθνή ιστορία με έμφαση στη μελέτη του Ψυχρού Πολέμου.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία δημοσιευμένα από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού (Chairing Multilateral Negotiations: The Case of the United Nations, London: Routledge, 2011; The History and Politics of UN Security Council Reform, London: Routledge, 2005; και The United Nations and the Quest for Nuclear Disarmament, Aldershot: Darmouth, 1993).

Έχει συνεπιμεληθεί τέσσερις συλλογικούς τόμους δημοσιευμένους σε εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού (EU Presence in International Organizations, London: Routledge 2010; Multilateralism and Security Institutions in the Era of Globalization, London: Routledge, 2008; A United Nations for the Twenty-First Century, The Hague: Kluwer, 1996, The United Nations in the New World Order (Basingstoke: Macmillan and New York: St Martin Press, 1995). Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Government and Opposition, Review of International Studies, Journal of Common Market Studies, Journal of European Integration, International Politics, Security Dialogue, International History Review, The Hague Journal of Diplomacy, Journal of Communist Studies and Transition Politics, Contemporary British History, International Peacekeeping, Cambridge Review of International Affairs, Contemporary Security Policy, European Foreign Affairs Review, κ.λπ.).

Άρθρα του έχουν, επίσης, δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους με την πιο πρόσφατη εργασία του να δημοσιεύεται στο Handbook on Europe and Multilateral Institutions, London and New York: Routledge.

Στήριξη Συνόδου Πρυτάνεων στον Μπουραντώνη για την επίθεση στο γραφείο του

Tην αμέριστη συμπαράσταση της εκφράζει με ανακοίνωση της η Σύνοδος των πρυτάνεων Α.Ε.Ι. της χώρας στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη, μετά την χθεσινή επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του.

«Καμία έκφραση βίας δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η νομοθεσία ορίζει σαφώς πώς αντιμετωπίζονται εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την δημόσια περιουσία. Όμως, εν προκειμένω, πράξεις τυφλής βίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια την Δημοκρατία, παραβιάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας στην επιστήμη, έρευνα και διδασκαλία.

Λιγοστοί γνωστοί- άγνωστοι έχουν διαρκή στόχευση να καταλύουν το ακαδημαϊκό άσυλο, με την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση, τη γνώση και τη διακίνηση ιδεών να διώκονται μέσα στον ίδιο τον φυσικό τους χώρο. Απομονωμένες μειοψηφίες επιχειρούν να μετουσιώσουν τα πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας. Βρίσκουν σταθερά απέναντί τους σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη της ελληνικής κοινωνίας»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.