Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου: Πώς ο Κοντονής προετοίμαζε τη… διαγραφή του

Η διαγραφή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπόφευκτη.

Πέρα από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί του νέου ποινικού κώδικα- που πυροδότησαν ένα ανύπαρκτο θέμα σύμφωνα ε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη χαρακτηρίζοντας τους πρώην συντρόφους τους «άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες».

Οι δηλώσεις αυτές ξεχείλισαν το ποτήρι για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε εντολή στο γραφείο Τύπου να ανακοινώσει ότι ο Σταύρος Κοντονής απεμπόλησε το δικαίωμα του να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που εκτός των άλλων ταυτίστηκε με την κυβερνητική επιχειρηματολογία και τα fake news.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε δείξει ότι προετοίμαζε την έξοδο του από τον ΣΥΡΙΖΑ- εδώ και καιρό καθώς σε συνέντευξη του είχε κάνει λόγο «για φέουδα, φαινόμενα αρχηγισμού και λάθη που κακοφορμίζουν μέσα στο κόμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι ο πρώην υπουργός είχε πάντα ένα δύσκολο χαρακτήρα, ο οποίος δεν τον βοηθούσε στις σχέσεις του με τους άλλους.

Όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης είχε πολύ κακές σχέσεις με τον υφιστάμενο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ είχε δημιουργήσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα με τους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας.

Πριν μερικούς μήνες, σε συνέντευξη του είχε συνταχθεί με όσα είχαν κατατεθεί εις βάρος του Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική επιτροπή τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαχωρίζοντας τη θέση του από την υπερασπιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου του χρεώνουν ότι παρά το γεγονός ότι είχε τέτοιους προβληματισμούς δεν είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές το χάσμα ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ποτέ ο Σταύρος Κοντονής δεν κατάφερε να ξεπεράσει το «τραύμα» του 2018 όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον αντικατέστησε βάζοντας στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης τον Μιχάλη Καλογήρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.