Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Τι θα πωλούν ξανά, πότε ανοίγουν τα καταστήματα

Η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών και θα φέρει κύμα ψύχους προκαλεί αλλαγές στα προϊόντα που θα πωλούν τα σούπερ μάρκετ.

Κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και είδη για το ψύχος θα επιτραπεί να πωλούν τα σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς αν η πανδημία ελεγχθεί το εμπόριο θα επιβιώσει, σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. «Δεν είναι η ώρα της φασαρίας, δεν είναι η ώρα της γκρίνιας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως αύριο περνάει από τη Βουλή μια διάταξη, η οποία δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία το Σεπτέμβριο και σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, όπως είπε, ότι σήμερα Τρίτη, θα έχει βγει σε ΦΕΚ, απόφαση ενόψει του κύματος ψύχους που αναμένεται, με την οποία θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση στα σούπερ μάρκετ να πωλούν είδη, όπως κουβέρτες, θερμαντικά σώματα, είδη γενικά που προστατεύουν από το κρύο.

Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επάνοδο από το lockdown ανέπτυξε ο Στέλιος Πέτσας. Τι είπε για τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Στόχος της κυβέρνησης, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά σε σχέση με την πανδημία είναι η σταδιακή επάνοδος από τις 10 Δεκεμβρίου και ανοιχτά καταστήματα πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ο σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει από τα τέλη του χρόνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι τα σχολεία και τόνισε ότι «τα καταστήματα θα ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα».

«Θελουμε να κινηθεί η αγορά» συμπλήρωσε και δεν θα είμαστε σε καθεστώς lockdown αλλά σίγουρα θα υπάρχουν μέτρα.

Αυτό είναι το σχέδιο για «σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα» κατέληξε με τις αποφάσεις να λαμβάνονται στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας έχοντας και τα τελευταία στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.