Click away Μουστάκας: Νέα δεδομένα για παιχνιδάδικα. Τι ανακοίνωσαν JUMBO, MAX stores, Ζαχαριάς

Πώς το click away φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στα παιχνιδάδικα; Τι συμβαίνει σε Μουστάκα, JUMBO, MAX stores, Ζαχαριά και άλλα καταστήματα παιχνιδιών;

Μεγάλη κίνηση click away στον Μουστάκα μέσα από το moustakastoys.gr, ενώ το Jumbo φαίνεται ότι χάνει τη σεζόν.

Με τον τζίρο των Χριστουγέννων να αποτελεί έως και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, για τα καταστήματα παιχνιδιών η παράταση του «λουκέτου» την περίοδο των εορτών αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα.

Αν σ΄ αυτό συνυπολογιστεί το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και το Πάσχα, που επίσης αποτελεί σημαντική περίοδο, γίνεται σαφές ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η μέθοδος του click away η οποία εφαρμόζεται στο λιανεμπόριο είναι μία καλή εναλλακτική λύση, ακόμη και για τα μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών, ώστε να καταφέρουν να «λειτουργήσουν» εν μέσω lockdown.

Τι κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες

Click away Jumbo

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η μέθοδος click away, η αλυσίδα Jumbo ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι δεν θα λειτουργήσει ούτε το click away καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου του 2020 η διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για «χαμένη χρονιά» εξαιτίας της επιβολής περιορισμών με το κλείσιμο του λιανεμπορίου« κατά τη διάρκεια δύο σημαντικών περιόδων για τα μεγέθη της, το Πάσχα που αντιπροσωπεύει το 12% των πωλήσεων και των Χριστουγέννων που αντιπροσωπεύει το 33% των πωλήσεων».

Click away Μουστάκας

Η αλυσίδα Μουστάκας ενεργοποίησε το click away μέσα από την ιστοσελίδα της moustakastoys.gr και η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Κάποιες φορές το moustakastoys.gr αναγκάζεται να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες μέσα στην ημέρα, όμως η διακοπή αυτή διαρκεί μόνο λίγες ώρες. Αν ο πελάτης επιστρέψει λίγο αργότερα, θα βρει το e-shop ανοικτό με δυνατότητα click away.

Ο τρόπος αυτός ρύθμισης της κίνησης του click away στον Μουστάκα εξασφαλίζει ότι δεν δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα καταστήματα και γενικότερα οι αγορές γίνονται ομαλά. Κάντε κλικ ΕΔΩ για αγορές με click away από τον Μουστάκα.



Click away Perfect Toys, Max stores, Ζαχαριάς

Aπενεργοποιημένη προσωρινά εμφανίζεται η δυνατότητα παραγγελίας στην ιστοσελίδα των καταστημάτων Perfect Toys, ενώ τα Max Stores σημειώνουν ότι παραγγέλνοντας από το e-shop μπορεί o καταναλωτής να παραλάβει το προϊόν από φυσικό κατάστημα κατόπιν ραντεβού. Τα παιχνιδάδικα Ζαχαριάς τέλος δέχονται μόνο παραγγελίες μέσω τηλεφώνου.

Click away Media Markt

Για ηλεκτρονικά παιχνίδια, Playstation 4 & 5 και Xbox One ανοικτά μέσω click away και τα Media Markt – κάντε κλικ ΕΔΩ για παιχνίδια και προσφορές Mediamarkt.





Η πρωτόγνωρη κατάσταση της αγοράς με το click away έχει βέβαια δημιουργήσει και ευκαιρίες σε μικρότερα παιχνιδάδικα με ποιοτικά παιχνίδια.

Ενδεικτικά, δείτε μερικά ποιοτικά παιχνιδάδικα με ή και χωρίς click away:

Toys.gr – Tο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα ξύλινου ποιοτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται καθημερινά με περισσότερους από 6.500 προσεκτικά επιλεγμένους κωδικούς. Κάντε κλικ ΕΔΩ



E-Gadgets.gr – Το E-Gadgets προσφέρει πρωτότυπες ιδέες δώρων για μικρούς και μεγάλους. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από έξυπνα gadgets, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ηλεκτρικά scooter και πατίνια, skateboard, DIY αλλά και πολλά ακόμη προϊόντα από κάθε γωνιά της Γης. Κάντε κλικ ΕΔΩ



Touvlakia.gr – Το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα σε προϊόντα LEGO, τουβλάκια και ιδιοκατασκευές σε όλη την Ελλάδα. Μοναδικές δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους φίλους! Κάντε κλικ ΕΔΩ



Trampolino.gr – Μεγάλη ποικιλία σε παιχνίδια, όλα ετοιμοπαράδοτα! Κάντε κλικ ΕΔΩ





IANOS.GR – Κλασσική αξία πάντα στα δώρα το καλό βιβλίο. Στο IANOS.GR θα βρείτε πάνω από 200.000 τίτλους βιβλίων, CD και DVD, αντικείμενα τέχνης από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών μέσα από την σειρά IANOS Art, καθώς και 2000 τίτλους e-books. Κάντε κλικ ΕΔΩ



Καλές αγορές παιχνιδιών και δώρων, έστω και με click away!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.