Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κλείδωσε» η αλλαγή του ωραρίου. Πότε καταργείται το SMS στο 13033

Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας και το SMS στο 13033;

Άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, αλλά και διαδημοτικές μετακινήσεις είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown για τον κορονοϊό.

Εκτός απροόπτου την Τετάρτη αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο.

Έτσι από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο ακόμα και η μετακίνηση με τον κωδικό 6 με το αυτοκίνητο.

Δεν αποκλείεται πάντως να τεθεί και το θέμα της τροποποίησης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά μια ώρα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού προς το παρόν δεν αναμένεται να συζητηθεί με την επιτροπή αλλά και την κυβέρνηση να αναμένουν το αποτύπωμα των επιδημιολογικών δεικτών από το άνοιγμα των πρώτων δραστηριοτήτων.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο Newsbomb.gr ότι προτεραιότητα στη συζήτηση θα αποτελέσει το λιανεμπόριο και θα ακολουθήσει το θέμα της επαναλειτουργίας με φυσική παρουσία των σχολείων.

Όσο για την εστίαση, οι ίδιες πηγές, έλεγαν ότι το άνοιγμά της θα συζητηθεί «ύστερα από λίγες εβδομάδες».

Σχετικά με το θέμα του SMS στο 13033 αυτό αναμένεται να… τελειώσει όταν ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε. Τέλος, να σημειωθεί πως όπως ειπώθηκε στην Βουλή, από την αρχή του lockdown έχουν σταλεί 775 εκατομμύρια SMS.

Ανάσες παίρνουν από το Σαββατοκύριακο κιόλας οι πολίτες της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα πρώτο μέτρο χαλάρωσης των μέτρων.

Το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στη συνεδρίαση των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αύριο, Τετάρτη, περιμένοντας τις εισηγήσεις προκειμένου να ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Προτεραιότητα στη συζήτηση θα αποτελέσει το λιανεμπόριο και θα ακολουθήσει το θέμα της επαναλειτουργίας με φυσική παρουσία των σχολείων.

Ακόμη ένα περιοριστικό μέτρο που χαλαρώνει άμεσα είναι η αλλαγή στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με την πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτραπούν ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Χαλάρωση θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, και στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για όλη την επικράτεια, της έναρξής της, δηλαδή, στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα.

Αναφορικά με τα σχολεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr σε πρώτη φάση θα επανέλθουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ Λυκείου, στις 12 Απριλίου, για να ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων των Λυκείων και των τριών τάξεων των Γυμνασίων.

Αντίθετα η επιστροφή των μαθητών των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων φαίνεται να καθυστερεί και να μεταφέρεται για μετά το Πάσχα δεδομένου ότι στις 26 Απριλίου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.