Euro 2020: Σάλος με Αρναούτοβιτς – «Γαμ@ω την Αλβανίδα μάνα σου», ναζιστικό σήμα. Ποια η ποινή [video]

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς έβρισε χυδαία τη μάνα του Αλιόσκι από τη Βόρεια Μακεδονία. Η συγγνώμη του και η στάση της UEFA απέναντι στον ρατσισμό.

Με αποκλεισμό από το Euro 2020, κινδυνεύει ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, μετά από έρευνα που ξεκίνησε η UEFA έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που υπήρξαν εις βάρος του Αυστριακού ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τους παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας ο διεθνής άσος της Αυστρίας με σερβική καταγωγή, προέβη σε ρατσιστική, λεκτική επίθεση εναντίον τους μετά το γκολ που σκόραρε στο παιχνίδι Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία.

Στον πανηγυρισμό του φαίνεται να λέει «εγώ, εγώ», τη στιγμή που οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν.

Ο επιθετικός της Shanghai Port, ωστόσο, φαίνεται ότι ξέφυγε από τα όρια του πάθους της στιγμής. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλάμπα πήγε να του κλείσει το στόμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα καταγγέλλουν, διαβάζοντας τα χείλη του προκύπτει ότι βρίζει τη μάνα του Αλιόσκι. Συγκεκριμένα, φέρεται να του είπε: «Γ…ω τη μάνα σου την Αλβανίδα».

Αρναούτοβιτς: «Δεν είμαι ρατσιστής – Έχω φίλους παντού, ζητώ συγγνώμη σε αυτούς στη Βόρεια Μακεδονία»

«Ειπώθηκαν κάποιες κουβέντες εν βρασμώ ψυχής χθες μέσα από τα συναισθήματα που σου βγάζει το παιχνίδι για τις οποίες θα ήθελα να ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ειδικά από τους φίλους μου στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.

Έχω φίλους σχεδόν σε κάθε χώρα και είμαι υπέρ της διαφορετικότητας.

Όσο με ξέρουν, το ξέρουν καλά », ανέφερε ο Αρναούτοβιτς ο οποίος συνέχισε γράφοντας «συγγνώμη» στο κυριλικκό αλφάβητο αλλά και στα αλβανικά.

Παράλληλα, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και φωτογραφίες με τον Αρναούτοβιτς να κάνει το σήμα της «λευκής δύναμης», ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής και δη οι ναζί.

Και εάν τα λόγια προς τον Αλιόσκι ενδεχομένως να μην δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, μένει κατά πόσο θα επηρεάσει την αυστριακή ομάδα το σήμα της «λευκής νίκης», δεδομένου ότι κάποιοι παίκτες της είναι μαύροι, όπως ο αρχηγός Αλάμπα και ο Βαλεντίνο Λαζάρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.