Ανατροπή για κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Γιατί η Μαργαρίτα θα τον θάψει στο Βραχάτι, όχι στα Χανιά

Τι έφερε τελικά την ανατροπή για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη;

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, από όπου κατάγεται, όμως τελικά η κηδεία του θα γίνει αλλού.

Την Πέμπτη στο Βραχάτι θα γίνει η ταφή του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, και στη σύζυγό του, την 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου.

Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο Βραχάτι, μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών (Τρίτη με Πέμπτη), όπου θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία.

Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Στο Γαλατά, στα Χανιά, είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε αφήσει πλήρεις οδηγίες για το πώς να γίνει η κηδεία του.

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να αφήσει αυτό τον κόσμο σαν κομμουνιστής.

Συγκινούν τα πρώτα λόγια της κόρης του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας.

Η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, έκανε τις δηλώσεις, μετά την είδηση του θανάτου του πατέρα της, στους δημοσιογράφους που βρίσκονται από το πρωί έξω από το σπίτι της οικογένειας, στου Φιλοπάππου.

Όπως δήλωσε στην κάμερα συγκινημένη:

«Ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Ήμουν εδώ, υπέφερε πολύ. Ξεκουράζεται τώρα. Να τον αγαπάτε. Πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για τον πατέρα της δημοσιεύοντας το έργο «Ο χρόνος παραμορφώθηκε» γράφοντας: «για τον μπαμπά μας».

Δείτε τις οδηγίες του Μίκη Θεοδωράκη για την κηδεία του και πώς τον αποχαιρέτησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη και ο γιος της Άγγελος από το σπίτι του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.