Αλέξης Μανθεάκης: Από τι πέθανε ο εκπρόσωπος της Αθηνάς Ωνάση, γιατί είχαν μαλώσει. Βιογραφικό

Από τι πέθανε ο Αλέξης Μανθεάκης και γιατί μάλωσε τελικά με την Αθηνά Ωνάση;

Εφυγε από τη ζωή ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος είχε γίνει ευρέως γνωστός στην ελληνική κοινωνία καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει επρόσωπος τύπου της Αθηνάς Ωνάση.

Ο Αλέξης Μανθεάκης πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Ο Αλέξης Μανθεάκης τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου του, ο Αλέξης Μανθεάκης πέθανε από καρκίνο.

«Είμαι κομμάτια» είπε με «σπασμένη» φωνή η απαρηγόρητη σύζυγός του, Δήμητρα, η οποία έχασε τον σύντροφο της ζωής της από καρκίνο.

Πριν λίγα χρόνια είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα», το οποίο ουσιαστικά ήταν «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο».

Τότε ο ίδιος είχε μιλήσει έξω από τα δόντια για την Αθηνά Ωνάση.

«Διακόπτω για πάντα τη σχέση μου με την Αθηνά. Είναι αχάριστη και άπονη, γιατί τη χρειάστηκα μια φορά στα 20 χρόνια της σχέσης μας, εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού χειρουργείου που έκανε η σύζυγός μου και εκείνη μου γύρισε την πλάτη.

Έμαθα, μάλιστα, ότι τσατίστηκε και εκνευρίστηκε που τόλμησα να ζητήσω τη συμπαράστασή της» είχε δηλώσει στον Θάνο Μακρογαμβράκη και την εφημερίδα Espresso.

Την είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε εκ μέρους της οικογένειας Αλέξη Μανθεάκη, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μαριδάκης, Πρέσβης στην εταιρεία Hellenic Institute of Cultural Diplomacy .

Αλέξης Μανθεάκης βιογραφικό

Στένος φίλος της οικογένειας Ρουσέλ, ο Αλέξης Μανθεάκης προκάλεσε αίσθηση με το βιβλίο του «Αθηνά: Στο μάτι του κυκλώνα», για την κληρονόμο του Ωνάση, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητες άγνωστες ιστορίες για τη ζωή της.

Ουσιαστικά επρόκειτο για «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο».

Τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννημένος το Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας, ο Αλέξης Μανθεάκης, μεγάλωσε στην Κένυα.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα.

Είχε γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και είχε δώσε συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.

Η φήμη του εκτινάχθηκε όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνάς, και του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, στα χρόνια που έλαβε χώρα η μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του μεγιστάνα και των Ελλήνων διαχειριστών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Διαβάστε γιατί είχε αποκαλέσει ο Αλέξης Μανθεάκης «σκύλα» την Αθηνά Ωνάση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.