Σοκ και δέος με 5.449 κρούσματα, 6,6% θετικότητα: Ποια νέα μέτρα έρχονται επειγόντως

Ποια νέα μέτρα έρχονται επειγόντως μετά το ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα και 6,6% θετικότητα;

Ελάχιστα τα τεστ για τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και ρεκόρ κρουσμάτων. Ανησυχητικά τα νούμερα που «δείχνουν» τον δρόμο προς νέα μέτρα για κορωνοϊό.

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε σήμερα 1η Νοεμβρίου, αφού ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 5.449 νέα περιστατικά και μάλιστα μετά από δραματικά μικρό αριθμό ημερήσιων τεστ.

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 82.593 τεστ, (PCR: 6.090, RAPID: 76.503), ενώ στα ύψη είναι το ποσοστό θετικότητας, το οποίο ανήλθε στο 6,6%.

Τις τελευταίες ημέρες, οι συζητήσεις γύρω απο νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν ολοένα και αυξάνονται, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε έκταση τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου, κατά την οποία αξιολογήθηκε η επιδημιολογική επιβάρυνση στη χώρα.

Αυτό, δεδομένου και του Οκτωβρίου του 2021, που «έφυγε» με 1.110 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Νέο SMS και ωράριο: Τα νέα μέτρα για να βγει ο χειμώνας χωρίς lockdown

Έτσι, όλα δείχνουν τώρα ότι εξετάζονται σοβαρά τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση της πανδημίας, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό μοιάζει «εκρηκτική».

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ωστόσο, υπό τους υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη με περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αποφασίστηκαν:

– Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα μέτρα, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας

– Εξατομικευμένες εκστρατείες ενημέρωσης σε πολίτες που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης

– Θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη

Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει άλλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την αξιολόγηση και τη δρομολόγηση μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τα εξής:

– Περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των εστιατορίων μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα.

– Σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν αποκλείεται επίσης η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test από δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 1/11

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.449 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 747.595
(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.990 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 430 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (84.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (15.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.316 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 249 (ημερήσια μεταβολή -22.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 277 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.