Κορωνοϊός: Βόμβα με 6.700 κρούσματα. Ποια νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, εστίαση, μάσκες παντού

Ποια τα νέα μέτρα που εισιγούνται οι ειδικοί μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων;

Η έξαρση της διασποράς του κορωνοϊού στην χώρα μας, που αποτυπώνεται στον αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων σπάζοντας κάθε ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας αλλά και στην ασφυκτική πίεση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχει θέσει σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες.

Σήμερα, τα κρούσματα αναμένεται να ανέλθουν σε 6.700 σε όλη την Ελλάδα, στοιχείο που δείχνει τη διασπορά και την έξαρση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου αυτού κύματος.

Έχει προηγηθεί το πρωί της Τρίτης, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το μείγμα μέτρων τα οποία θα τεθούν σε ισχύ. Κι αυτό διότι μέσα σε δύο ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 12.000!

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό φέρνουν τα 6.400 κρούσματα και περισσότερα σήμερα και όπως φαίνεται κλείδωσε η εισήγηση των ειδικών που φέρνει ανατροπές στη ζωή των ανεμβολίαστων, στο λιανεμπόριο και στην εστίαση.

Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, περιλαμβάνονται στην πρόταση των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr κλείδωσαν τα νέα μέτρα για τα εμπορικά καταστήματα. Για να μπει ανεμβολίαστος σε εμπορικό κατάστημα θα χρειάζεται rapid test 48 ωρών.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει για να μπει και σε εξωτερικό (ανοιχτό) χώρο εστίασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και ειδικά για το λιανεμπόριο το μέτρο θα αφορά τα πάντα όπως mall, συνοικιακά εμπορικά καταστήματα κλπ, χωρίς καμία εξαίρεση.

Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Aνεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν με rapid test σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες .
Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει και εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα.
Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν! Για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται να καταργηθούν οι κατασκευές με προστατευτικά νάιλον και θα θεωρούνται και αυτοί ως κλειστοί χώροι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.