Νίκος Αντωνιάδης: Πώς πραγματικά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον γνωστό δικηγόρο αρνητών

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος πλέον θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ο Εισαγγελέας, αφού πρώτα μελέτησε τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος το δικηγόρου μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης μέσω ηλεκτρονικών αναρτήσεών του, που περιλαμβάνουν και βίντεο με τοποθετήσεις του, φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, των εμβολίων και των διασωληνώσεων υποστηρίζοντας ότι γίνονται χωρίς λόγο.

Η σύλληψη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα πριν από μία εβδομάδα.

Μάλιστα, ο Νίκος Αντωνιάδης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υπάρχει ανοιχτή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου μίας 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχεται μεταξύ άλλων το εάν ο συγκεκριμένος δικηγόρος προέτρεπε την 54χρονη να μην δεχθεί τη διασωλήνωση.

Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν εντολή να συλλάβουν τον δικηγόρο, καθώς στην Εισαγγελία διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, από την περασμένη Τρίτη, με αφορμή υλικό που διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο φάκελος περιέχει συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Το iefimerida.gr δημοσίευσε την έκθεση σύλληψης του δικηγόρου:

H έκθεση σύλληψης του αντιεμβολιαστή δικηγόρου

Ο Νίκος Αντωνιάδης συνελήφθη από άνδρες που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς ως δικηγόρος έχει ειδική δωσιδικία.

Η δικογραφία επέστρεψε πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Αστυνομικό τμήμα που επιλήφθηκε της σύλληψης και πλέον οι εισαγγελικές Αρχές θα κρίνουν τις επόμενες ποινικές ενέργειες της, είτε απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου είτε συνεχίζοντας την έρευνα για τη μελέτη και συλλογή επιπλέον στοιχείων.

Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αντωνιάδη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών αφού, λόγω της ιδιότητάς του, θα πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.