Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Ιανουάριο του 2022

Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές.

Τα σχολεία λοιπόν, όπως έγινε γνωστό, κλείνουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ενώ η μέρα των Χριστουγέννων πέφτει το Σάββατο.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2022

Οι μαθητές, θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, μετά τη γιορτή των Φώτων, η οποία πέφτει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Αυτί σημαίνει ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν φέτος 17 ημέρες διακοπές.

Χωρίς νέα μέτρα, μόνο με self test

Στη συνέχεια μίλησε για την αναγκαιότητα του testing.

Κάλεσε τους πολίτες αυτή τη βδομάδα να κάνουν όλοι ένα τεστ, χωρίς αυτό το μέτρο να είναι υποχρεωτικό.

Ακόμα συνέστησε να επαναλαμβάνονται τα τεστ ιδίως ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Καλό είναι όπως είπε πριν βρεθούμε με συγγενείς και φίλους να υποβληθούμε σε τεστ, καθώς πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αναφερόμενος στο δωρεάν self test που θα χορηγηθεί από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, απηύθηνε σύσταση σε όλους να το κάνουν την επόμενη εβδομάδα, «ώστε να ελέγξουμε την πανδημία».

Επίσης, για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ.

Επίσης, για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR τεστ.

Η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης. Επίσης, όπως είπε έχει ζητηθεί η σύντμηση του χρόνου προς την 3η δόση.

Η μετάλλαξη Ομικρον θα κατακτήσει τον κόσμο

H νέα παραλλαγή της Ομικρον πιθανότατα θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με λοιμωξιολόγο με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οπως μεταδίδει το CBNC, αν και τα εμβόλια κατά του στελέχους μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, πρέπει να δοκιμαστούν σε διάστημα τριών έως έξι μηνών για να αποδειχθεί ότι μπορούν να παρέχουν ανοσία έναντι της παραλλαγής, δήλωσε ο Δρ Leong Hoe Nam του νοσοκομείου Mount Elizabeth Novena.

«Αλλά ειλικρινά, η Ομικρον θα κυριαρχήσει και θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο σε τρεις έως έξι μήνες», είπε στην εκπομπή «Street Signs Asia» του CNBC.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.