Οργή ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκόπηση Abacus: Δείγμα 303 νοικοκυριά, σχέση με ΝΔ. Χαμός στο twitter

Τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκόπηση Abacus;

Σε οργισμένο ύφος ήρθε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση Abacus.

Στην πρώτη πολιτική δημοσκόπηση της άγνωστης μέχρι τώρα εταιρείας έρευνας αγοράς – όπως διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της – η Abacus Research δημοσίευσε στοιχεία που παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο σε αμφισβητούμενες μεθοδολογικές επιλογές όσο και σε διασυνδέσεις με το γαλάζιο περιβάλλον πέριξ και μέσα στη Νέα Δημοκρατίας.

H δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ήταν κομμένη στα δύο: η μία αφορούσε την κακοκαιρία, που διεξήχθη σε 303 νοικοκυριά, μέγεθος δείγματος ανεπαρκές για να δώσει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Η άλλη ήταν με δείγμα 1.012 πολίτες με τηλεφωνική έρευνα. Η μεθοδολογία της έρευνας είναι αμφισβητήσιμη ως προς την αντιπροσώπευση των πολιτών και της πραγματικής προτίμησής τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, μεταξύ των ιδιοκτητών της εταιρείας Abacus Research φαίνεται να είναι και η κυρία Καράμπελα Χριστίνα. Η ίδια φαίνεται να είναι επίσης ιδιοκτήτρια της εταιρείας έρευνας αγοράς Όπερ Έδει Δείξαι – QED ΕΠΕ.

Με μια αναζήτηση στην Διαύγεια, μπορεί να δει κανείς αναθέσεις στην QED, η αξία των οποίων αγγίζει τις 150 χιλιάδες ευρώ. Η κυρία Καράμπελα συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς είναι αντιπρόεδρος στην ΜΚΟ που ίδρυσε η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ActionAid.

Στην ανακοίνωσή του για τη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής:

«Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω. Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι».

Η δημοσκόπηση από την πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία Abacus για λογαριασμό του Alpha, δεν προκάλεσε μόνο την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο λόγος του σάλου είναι ότι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι πολίτες πιστεύουν ότι οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως την ιδιωτική εταιρεία – διαχειρίστρια της Αττικής Οδού (52%) και λιγότερο την κυβέρνηση (41%). Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόφο για «δημοσκοπική περίθαλψη των κυβερνητικών τραυμάτων».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.