Ιωάννα Μαρή: Ποια η πρόεδρος Προγεννητικής Αγωγής, χαμός στη Χρηστίδου. Στη δίνη και ο Χρούσος [video]

Χαμός στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου με την εμφάνιση της Ιωάννας Μαρή, προέδρου της Προγεννητικής Αγωγής.

Στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Χαμογέλα και πάλι» επιχείρησαν να ανοίξουν το θέμα των βίντεο γονιμότητας και Προγεννητικής αγωγής που απέσυρε η Νίκη Κεραμέως από το Γυμνάσιο.

Στην εκπομπή μίλησε αρχικά η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη του tvxs.gr που έβγαλε το θέμα στη δημοσιότητα.

Στη συνέχεια μίλησε και η Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Προγεννητικής Αγωγής, υποστηρίζοντας τα βίντεο γονιμότητας και το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής.

Αίσθηση έκανε πάντως η εμπλοκή του ονόματος του κ. Γεωργίου Χρούσου από την Ιωάννα Μαρή, ο οποίος είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας.

Ο Γεώργιος Χρούσος έχει ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν ανώτερος ερευνητής, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και του Προγράμματος Κατάρτισης, καθώς και επικεφαλής του Κλάδου Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Εξέλιξης των ΗΠΑ (NICHD), του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH).

Είναι επίσης καθηγητής κλινικής στην παιδιατρική, τη φυσιολογία και τη βιοφυσική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν, και διακεκριμένος επισκέπτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Εξέλιξης των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος ήταν ο πρώτος γενικός διεθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (2001–2002).

Κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο τμήμα Εφηβικής Υγείας της UNESCO, ενώ διατηρούσε τη θέση του επικεφαλής Τεχνολογίας και Κοινωνίας, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στην Ουάσινγκτον.

Ο Γεώργιος Χρούσος είναι μεταξύ των 250 πλέον γνωστών κλινικών ερευνητών του κόσμου.

Συνέγραψε περισσότερες από 1.100 επιστημονικές εκδόσεις, επιμελήθηκε 29 βιβλία, ενώ τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 74.000 φορές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ISI (που μετρά τις αναζητήσεις για επιστημονικές εκδόσεις) είναι ο πλέον ανακτημένος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινολόγος στον κόσμο.

Σύμφωνα με το μετρητή αναφορών της υπηρεσίας Google Μελετητής, είναι ο 37ος πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κόσμο.

Ποια είναι όμως πραγματικά η Ιωάννα Μαρή;

Διαβάστε το βιογραφικό της Ιωάννας Μαρή, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Elestia:

Ιωάννα Μαρή Βιογραφικό

Η Ιωάννα Μαρή, από την Αθήνα, με σπουδές Νομικής και Ψυχολογίας στην Αθήνα και στο Παρίσι, είναι ανωτάτη δικαστικός: Σύμβουλος Επικράτειας, ήδη επίτιμη, ( τρίτη γυναίκα που εισήλθε στον κλάδο), υπηρέτησε τα τελευταία 15 έτη της σταδιοδρομίας της στο Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η Ιωάννα Μαρή ίδρυσε στην Ελλάδα το 1989 και προεδρεύει έκτοτε την «Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής», Σωματείο, που έχει, ως κοινωνικό σκοπό, την δημιουργία μιας ανθρωπότητας υγιούς, ειρηνικής και πνευματικής, με την ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας, για την μεγάλη, κατά την επιστήμη, σπουδαιότητα της προγεννητικής φάσης της ζωής -κατά την οποία θεμελιώνεται η υγεία της νέας ύπαρξης και εντυπώνονται τα πνευματικά χαρίσματά της, μέσα από εγγραφές στην κυτταρική της μνήμη σκέψεων, συναισθημάτων, βιωμάτων των γονιών και ιδιαίτερα της μέλλουσας μητέρας.

Είναι αναγκαία η προετοιμασία τους για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να συμπράξουν σ’αυτό το μεγάλο έργο, την δημιουργία αξίων αυριανών πολιτών.

Η Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής είναι μέλος της «ΟΜΑΕΡ»: της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής , που συγκεντρώνει ήδη 25 σωματεία από αντίστοιχες χώρες και 4 ηπείρους σ΄όλον τον κόσμο, έχει δεχθεί από τον ΟΗΕ το «ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς» (2005), και έχει πρόσβαση σε διεθνείς συναντήσεις στην Γενεύη στην Ν.Υόρκη και διεθνή συνέδρια.

Η Ιωάννα Μαρή, Πρόεδρος της ΟΜΑΕΠ από το 2007 έως το 2016, παρουσίασε την Προγεννητική Αγωγή στην Γενεύη, στον ΟΗΕ, σε πάνελ εργασίας με θέματα σχετικά με την διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και του Παιδιού του ΟΗΕ, με την Ειρήνη στον κόσμο, με την Παιδεία, με το Περιβάλλον, και σε διεθνή ανά τον κόσμο συνέδρια, συντόνισε 3, διετή έκαστο, ευρωπαϊκά προγράμματα μεταξύ των Ευρωπαϊκών Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής 8 χωρών, στο θέμα της Προγεννητικής αγωγής, κλάδου της επιστήμης και εξ ίσου της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και των παραδόσεων των λαών, και της ανάγκης προετοιμασίας των νέων για την γονεϊκότητα.

Η δύναμη του μητρικού ρόλου κατά την εγκυμοσύνη είναι μια αναγκαία γνώση κάθε γυναίκας και μάλιστα της εργαζομένης γυναίκας, ίδρυσε νέα σωματεία στην Βραζιλία, στην Αφρική: τρία (Κογκό: Brazzaville, kinshasa, Benin,), στην Κύπρο, στην Βουλγαρία, με επιτόπια μετάβαση και συντονισμό Συνεδριακών εκδηλώσεων, δημιούργησε έντυπα που μεταφράσθηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ( βραζιλιάνικα), τούρκικα, δίδαξε την Προγεννητική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Perugia, Ιταλίας, σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Μαιευτικής, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών, Ιωαννίνων κλπ, Κρήτης, Κομοτηνής, Φιλοσοφικής, Νομικής Αθηνών και σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ελληνικό επίπεδο, ως Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου, η Ιωάννα Μαρή οργάνωσε συνέδρια διεθνή και ελληνικά, συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με φορείς του Υπουργείου Υγείας, Παιδείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνέγραψε βιβλία, οργανώνει συναντήσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης, σε συνεργασία με τα μέλη της Οργάνωσης.

Θεωρώντας ότι το θέμα της Προγεννητικής Αγωγής έχει προτεραιότητα στην παρούσα κατάσταση του κόσμου κι ότι εμείς οι Έλληνες οφείλουμε την εκπληκτική κατά την αρχαία κλασική Ελλάδα πολιτιστική και πνευματική υπεροχή μας, στην συστηματική πάνδημη κατά την αρχαιότητα μύηση των νέων και νεανίδων στην Καλλιγένεια, δηλαδή την δημιουργία μιας ωραίας γενιάς, (κατά τις μυητικές εορτές στα ιερά της Αρτέμιδος και της Δήμητρας), η Ιωάννα Μαρή εστιάζει την δράση της στην ευρεία διάδοση.

Πολλές οι αντιδράσεις για την Ιωάννα Μαρή στα social media:

https://twitter.com/trooperas/status/1487714633783914498?s=20&t=9tE4E7XAEGksKvtxe9nkOA

Δείτε τι δείχνουν τα βίντεο γονιμότητας της Ιωάννας Μαρή και τι είναι η Προγεννητική Αγωγή που απέσυρε η Κεραμέως.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.