Σοκ στο Κιάτο: Έφαγαν φασόλια και πέθαναν από αλλαντίαση. Προσοχή κίνδυνος [video]

Σοκ προκαλεί η υπόθεση αλλαντίασης από φασόλια στο Κιάτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία 46χρονη και η μητέρα της έπαθαν αλλαντίαση από φασόλια στο Κιάτο.

Σοκ στο Κιάτο, όπου 46χρονη έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση που της προκάλεσαν πράσινα φασόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια στιγμή διασωληνωμένη νοσηλεύεται η 77χρονη μητέρα της.

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για την προέλευση των φασολιών, καθώς μπορεί να κινδυνεύουν και άλλες ζωές.

Αλλαντίαση: Τι είναι και πώς θα προστατευτείτε

Η αλλαντίαση είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Κλωστηρίδιο της Αλλαντίασης, το οποίο παράγει την πιο ισχυρή στη φύση εξωτοξίνη και ποσότητά της μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

Η τοξίνη της αλλαντίασης προκαλεί παράλυση των μυών των οφθαλμών, των μυών του προσώπου, του φάρυγγα, των αναπνευστικών μυών, και του μυοκαρδίου.

Το άτομο που έχει προσβληθεί από το μικρόβιο μπορεί να εμφανίσει πτώση βλεφάρων, δυσκολία στην ομιλία, δυσκαταποσία, δυσκολία κίνησης των άκρων του και δυσκολία στην αναπνοή, καταστάσεις που αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως οδηγούν στο θάνατο.

Η τοξίνη της αλλαντίασης καταστρέφεται στους 100 βαθμούς Κελσίου σε 20 λεπτά, ενώ οι σπόροι του κλωστηριδίου καταστρέφονται στους 121 βαθμούς Κελσίου σε 5 λεπτά. Η θερμοαντοχή αυτή ελαττώνεται σε όξινο περιβάλλον και σε περιβάλλον με υψηλή συγκέντρωση αλάτων.

Υπάρχουν τρεις μορφές αλλαντίασης:

-Η τροφική αλλαντίαση

-Η αλλαντίαση από τραύματα που είναι σπάνια και προκαλείται από την επιμόλυνση με το κλωστηρίδιο.

-Η βρεφική αλλαντίαση, η οποία συνδέεται με την κατανάλωση από βρέφη μελιού το οποίο περιείχε σπόρους του κλωστηριδίου. Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 12 μέχρι 36 ώρες.

Το Κλωστηρίδιο βρίσκεται παντού στο έδαφος, στα γεωργικά προϊόντα, το έντερο των ανθρώπων και των φυτοφάγων ζώων, το νερό, στα ψάρια και τα θαλασσινά. Τα περισσότερα κρούσματα αλλαντίασης προέρχονται από την κατανάλωση κονσερβών οικιακής κατασκευής, και κυρίως κονσερβών λαχανικών και ψαριών του γλυκού νερού που έχουν συντηρηθεί σε αναερόβιες συνθήκες.

Πώς θα προστατευθείτε

– Μην καταναλώνετε τρόφιμα με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά όπως η οσμή, η γεύση και το χρώμα.

– Προσέχετε τις κονσέρβες που αγοράζετε. Αποφύγετε όσες είναι διογκωμένες, φέρουν χτυπήματα και οξειδώσεις και ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης.

– Όταν καταναλώνετε κονσερβοποιημένα τρόφιμα καλό είναι να τα επεξεργάζεστε θερμικά πριν τα καταναλώσετε.

– Προσθέστε στις τροφές λεμόνι, το οποίο δημιουργεί όξινο περιβάλλον.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.