Πάτρα: Γιατί κατέσχεσαν το καναρίνι της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, λαπτοπ [φωτο]

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (1/4) η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Η έρευνα διήρκε για σχεδόν δύο ώρες, με τις αρχές να προχωρούν σε κατάσχεση ορισμένων αντικειμένων που ανήκουν στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέσχεσαν συνταγογραφημένα φάρμακα, μια τηλεόραση, ένα laptop, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ μαζί τους πήραν και ένα κλουβί με ένα ωδικό πτηνό, πιθανότατα καναρίνι.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι οι αστυνομικοί αφαίρεσαν το καναρίνι προκειμένου να μην πεθάνει μέσα στο άδειο σπίτι.

Άλλοι όμως υπέθεσαν ότι ήθελαν να εξετάσουν το κλουβί για πιθανή χρήση ουσιών.

Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα η Ρούλα Πισπιρίγκου να δοκίμαζε διάφορες ουσίες στο καναρίνι προκειμένου να δει πώς αντιδρά.

Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, μπήκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησαν να τους φυγαδεύσει η αστυνομία μετά τη σύλληψή της πριν από δύο ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου για την Δήμητρα Πισπιρίγκου, λόγω του -ψευδούς – ισχυρισμού της ότι ξυλοκοπήθηκε η αδελφή της στη ΓΑΔΑ, κάτι που διέψευσε τόσο η ίδια η 33χρονη όσο και η ΕΛΑΣ. Ωστόσο, δεν επελέγη αυτή η διαδικασία.

Σε Μαλένα και Ίριδα στρέφονται οι έρευνες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει πλέον οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα όσα συνέβησαν στην 3,5 χρονών Μαλένα και στη μόλις 6 μηνών Ίριδα, που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

Τα στοιχεία για τα δύο κορίτσια που κινούν τις υποψίες και «δείχνουν» προς τη δολοφονία του είναι πως:

– Δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια σε κανένα από τα παιδιά

– Απεβίωσαν και οι δύο χωρίς την παρουσία γιατρών

– Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, η μητέρα ειδοποίησε τους γιατρούς με μεγάλη καθυστέρηση

Τα κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή μυστηριωδώς και σύμφωνα με τους γιατρούς, ανεξήγητα. Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας «μίλησαν» και οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Καθώς λοιπόν η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει, καθώς όπως έγινε γνωστό η 9χρονη κατέληξε λόγω της μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που της χορηγήθηκε, οι έρευνες να στρέφονται στην αναζήτηση των αιτιών του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατροδικαστών, θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν αν έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρξε άλλος μηχανισμός θανάτου.

Καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από το 2014

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του ζευγαριού, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, το 2014 είχε υπάρξει καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, το 2014, όταν οι δύο τους δεν είχαν ακόμη παντρευτεί, πρόσωπο από το περιβάλλον του ζευγαριού φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία προς Οργανισμό, για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, που τότε ήταν μόλις μερικών μηνών.

Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, όμως δεν φαίνεται να έγινε επιστάμενος έλεγχος από την καταγγελία, ούτε εξέτασε το παιδί ιατροδικαστής και, συνεπώς, η έρευνα σταμάτησε.

Οι νέες πληροφορίες γεννούν πλήθος ερωτημάτων, σχετικά με το για ποιο λόγο δεν έγινε διεξοδική έρευνα, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει και όσα τραγικά ακολούθησαν.

Στο σπίτι βρισκόταν η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία και άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν φύλλο και φτερό όλο το σπίτι, στη διαδικασία αναζήτησης στοιχείων για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Χαρακτηριστική ήταν η συμπεριφορά της αδελφής της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, η οποία άνοιξε την πόρτα δείχνοντας νευριασμένη, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες την κατέγραψαν να πετάει με δύναμη στο έδαφος τα λουλούδια που είχε αφήσει ο κόσμος για τα παιδάκια πάνω στην πόρτα.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που πήραν οι αστυνομικοί ήταν, μεταξύ άλλων, και ένα κλουβί καναρινιών, κάποιες τσάντες με άγνωστο περιεχόμενο και ακόμα μία που περιείχε μια κουβέρτα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε ότι την έδειραν στη ΓΑΔΑ

Νωρίτερα, η μητέρα της και η αδελφή τής Ρούλας Πισπιρίγκου είχαν καταγγείλει ότι η 33χρονη ξυλοκοπήθηκε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ομολογήσει. Ωστόσο, η καταγγελία αυτή διαψεύστηκε από την ίδια την κατηγορούμενη.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά αφότου μεταδόθηκε το σχετικό ρεπορτάζ στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι αστυνομικοί έδειξαν στη Ρούλα το βίντεο και εκείνη το διέψευσε αμέσως. Μίλησε μάλιστα αμέσως τηλεφωνικά με τη μητέρα και την αδελφή της, ζητώντας εξηγήσεις γιατί το έκαναν, λέγοντας να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο, βεβαιώνοντας ακόμη ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών στη ΓΑΔΑ απέναντί της είναι άψογη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.