Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές: Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Marc [video]

Στην πολιτική επικαιρότητα, αναθερμαίνει την εκλογολογία η κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκλογική διαδικασία, με την αντιπολίτευση να προεξοφλεί ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι πρόωρες εκλογές είναι το θέμα που συζητείται ξανά στα βουλευτικά και πολιτικά γραφεία μετά και την κατάθεση από τον υπουργό Εσωτερικών του νομοσχεδίου για την εκλογική διαδικασία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τον έλεγχο εσόδων και δαπανών των κομμάτων και των υποψηφίων και την ψήφο των αποδήμων, ενώ ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι το υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για εκλογές.

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για εκλογές. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι επειδή έχουν ετοιμότητα στη διεύθυνση εκλογών αυτό σημαίνει κάτι για πρόωρες εκλογές».

«Στις επάλξεις» τα επιτελεία των κομμάτων

Tην ίδια ώρα, στις 10 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,5% έναντι 22,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,8%, ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 4,6%, και ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Μάλιστα η ΝΔ μάλιστα φαίνεται πως έχει ήδη βάλει μπροστά τις μηχανές, με τη δημοσιοποίηση σποτ με αφορμή την επέτειο από την επιβολή των capital controls και έντονο προεκλογικό άρωμα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τις αδυναμίες του τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να τονίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μια μακρά και τοξική προεκλογική περίοδο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.