Νέα δημοσκόπηση φωτιά: Στραβοκατάπιαν όταν την είδαν. Τέλος στα σενάρια το καλοκαίρι [video]

Σε ποια σενάρια έβαλε τέλος η νέα δημοσκόπηση για το Πρώτο θέμα;

Στις 9μιση μονάδες δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία το Μέγαρο Μαξίμου βάζει τώρα «φωτιά» και στα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα οι υπουργοί πρέπει να μείνουν αφωσιωμένοι στο έργο τους.

«Δεν έχω πρόθεση να κάνω κανένα ανασχηματισμό.

Θα πάμε στις εκλογές με το ίδιο σχήμα. Ξέρουμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σταθερότητα».

Στη δημοσκόπηση της MRC για το «Πρώτο Θέμα» οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστή και μάλλον σωστή την απόφαση για κάλπες την Άνοιξη του 2023 σε ποσοστό 57,7% και λάθος και μάλλον λάθος την εξάντληση της τετραετίας το 36,7%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 32,2% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,8% και ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Η λεγόμενη γκρίζα ζώνη αναποφάσιστων ξεπερνά το 14%.

Επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ανεβαίνει στις 9,5 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 33,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ 23,9%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 5% και ΜέΡΑ25 2,9%.

Στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή, το κυβερνών κόμμα φτάνει στο 37% και στο σενάριο του δεύτερου γύρου με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, φτάνει κοντά στην αυτοδυναμία με 147 έδρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.