Cancel Athena: Γιατί γίνεται χαμός στο twitter, τι σημαίνει, με τι είναι έξαλλοι, Γαβράς [video]

Γιατί γίνεται χαμός με το hastag #cancelathena στο twitter, τι σημαίνει;

Πόλεμος στο twitter για τον… πόλεμο που ξεσπάει στα προάστια του Παρισιού, στη νέα ταινία του Ρομέν Γαβράς με τίτλο Athena που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το #cancelathena είναι το νέο hashtag που σαρώνει το twitter.

Mια ευκαιρία για μη ειδικούς και trolls να αποδείξουν για ακόμη μια φορά τι μπορούν να κάνουν.

Τo εν λόγω hashtag αναφέρεται στη νέα ταινία του Ρομέν Γαβράς με τίτλο Athena που είναι έτοιμη για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και έχει ήδη ημερομηνία προβολής στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το Athena αφηγείται την ιστορία τριών αδερφιών που μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού του αδερφού από έναν αστυνομικό, βλέπουν τη ζωή τους να βυθίζεται στο χάος και με ορμητήριο τα προάστια οργανώνουν αντεπίθεση στο λευκό παντοδύναμο κράτος των Παρισιών.

Γραμμένο από τον Λατζ Λι των παρόμοιων σε υφή «Αθλιων», το Athena δίνει την ευκαιρία στον Ρομέν Γαβράς να επενδύσει πάνω στο γνώριμο από τα βίντεο κλιπ του στιλ – με τη δυνατή μουσική, τη βία και τη χορογραφημένη αίσθηση του χάους (θυμηθείτε το «No Church in the Wild» των Jay -Z και Kanye West) – αλλά και να κοιτάξει βαθιά μέσα στην ελληνική του καταγωγή υπογράφοντας, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει μια «τραγωδία».

Αυτήν την «τραγωδία» αλλά κυρίως την ονομασία της συνοικίας Athena βρήκαν ως αφορμή διάφοροι υπέρμαχοι για να στείλουν στο διάολο το Netflix και να ζητήσουν ακόμη ένα cancel από τα δεκάδες που εμφανίζονται κάθε μέρα στα trending topics του κοινωνικού δικτύου.

Διάφοροι από την απέναντι όχθη, άρχισαν να προβάλλουν τα «λογικά» τους επιχειρήματα, θεωρώντας αφελώς πως, αυτό το hashtag, είναι ένα γόνιμο πεδίο συζήτησης.

Ο Ρομέν Γαβράς προκαλεί. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ωστόσο, το ξέρει κι ο ίδιος, όπως και όλοι: το ύψος της πρόκλησης είναι πάντα ανάλογο της ταινίας. Αν είναι καλή, έχει νόημα. Αν όχι, είναι μόνο… θόρυβος.

Περισσότερα όταν δούμε την ταινία στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου.

Δείτε τι γράφεται στο twitter για την Athena:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!