Ανατροπή στα μερίδια αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιος πάροχος καλπάζει, ποιοι πέφτουν. Γράφημα

Ανατροπή στα μερίδια παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος έφερε ο Ιούνιος, καθώς ένας συνεχίζει την ανοδική πορεία του.

Συνεχιζόμενη άνοδο για έναν εναλλακτικό πάροχο ενέργειας εκπέμπουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που δημοσιοποιεί το χρηματιστήριο της ενέργειας.

Η άνοδος αυτή με βάση τα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου, αποτυπώνει το κλίμα αναζήτησης προσφορών που διέπει τους καταναλωτές εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της κατακόρυφης αύξησης των τιμών.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, οι καταναλωτές δεν έχουν καμία δέσμευση συμβολαίου σε κανέναν πάροχο, άρα μπορούν να αλλάξουν όποτε το επιθυμούν εκμεταλλευόμενοι προσφορές που εξαγγέλονται πέρα από τις επίσημες τιμές, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει ακόμα παραπάνω τις αλλαγές σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου που διαθέτει το fimes.gr, το μερίδιο της ΔΕΗ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, καθώς από το 63,30% του Μαΐου, τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 63,28%.

Αντίθετα, την άνοδο της συνέχισε η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος που έφτασε το 7,48% από 7,37% τον Μάιο. Έτσι φαίνεται ότι η Protergia θα είναι ο πρώτος πάροχος που θα αγγίξει το 8% σε μερίδιο τους επόμενους μήνες.

Ήρων και Elpedison συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με μικρή πτώση.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τα νέα τιμολόγια ρεύματος, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Κάντε κλικ στο allazorevma.gr για να συγκρίνετε τις τιμές όλων των παροχων και να επιλέξετε τον φθηνότερο χωρίς καμία δέσμευση.

Δείτε αναλυτικά τα μερίδια παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούνιο:

Protergia: 7,48% από 7,37% τον Μάιο

Ήρων: 6,75% από 6,79% τον Μάιο

Elpedison: 6,10% από 6,32%

NRG: 4,42% από 4,37%

Watt and Volt: 2,13% από 1,97%

Φυσικό Αέριο Αττικής: 2,13% από 2,12%

Volterra: 2,08% από 2,18%

Ζeniθ: 1,84% από 1,69%

Volton: 1,37% από 1,32%

ΔΕΗ: 63,28% από 63,30%

Δείτε το γράφημα με τα μερίδια αγοράς παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούνιο:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.