Κάρολος o Γ’: Ποιος πραγματικά ο αμφιλεγόμενος νέος Βασιλιάς, μιλάει με τα φυτά [φωτο, video]

Με τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ , ο πρίγκιπας Κάρολος – Κάρολος ο Γ΄– γίνεται επιτέλους βασιλιάς της Βρετανίας και 14 άλλων κρατών μελών της κοινοπολιτείας.

Η κληρονομιά του βαριά. Η βασίλισσα Ελισάβετ του ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και σεβάσμια, αλλά «φεύγει» την ώρα που η βασιλική οικογένεια περιδινίζεται εν μέσω σκανδάλων (εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου στο σεξουαλικό σκάνδαλο Επστάιν, ισχυρισμούς για ρατσισμό) και τεταμένων ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Ο Κάρολος αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις σε ηλικία 73 ετών- ο μοναδικός μονάρχης που παίρνει τον θρόνο σε τέτοια ηλικία, έχοντας στο πλευρό του τη δεύτερη σύζυγό του Καμίλα, η οποία εξακολουθεί να διχάζει την κοινή γνώμη.

Για τους επικριτές, ο νέος βασιλιάς είναι αδύναμος, ματαιόδοξος, και ανεπαρκής για τον νέο ρόλο του ,α αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

Έχει γελοιοποιηθεί επειδή… μιλάει με φυτά – μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο BBC, έγινε viral, ενώ τον ακολουθεί ακόμη η αποτυχία του γάμου του με την αείμνηστη Νταϊάνα

Οι υποστηρικτές του λένε ότι είναι απλώς παρεξηγημένος.
Υποστηρίζουν ότι είναι στοχαστικός και ανησυχεί για τους τους Βρετανούς από όλες τις κοινότητες και τα κοινωνικά στρώματα. Η φιλανθρωπική οργάνωση Prince’s Trust έχει βοηθήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους και νέους σε μειονεκτική θέση από την ίδρυσή της πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Σε όλη του τη ζωή, ο Κάρολος βρισκόταν παγιδευμένος ανάμεσα σε μία μοναρχία που προσπαθούσε να εκσυγχρονιστεί και να βρει τη θέση της σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη κοινωνία, και στις αυστηρές παραδόσεις που ακολουθούν τον θεσμό.

Αυτές οι αντιφάσεις κατά κάποιο τρόπο καταδυναστεύουν και τους γιους του.

Ο μεγαλύτερος, ο 40χρονος Γουίλιαμ, επόμενος διάδοχος του θρόνου ζει μια ζωή παραδοσιακών καθηκόντων, φιλανθρωπίας και στρατιωτικής πειθαρχίας

Ο 37χρονος Χάρι, ζει πλέον στο Λος Άντζελες με την Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ και την οικογένειά του, χαράσσοντας μια νέα καριέρα πιο κοντά στα Χολιγουντιανα πρότυπα παρά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα αδέρφια, κάποτε πολύ δεμένα, τώρα μόλις και μετά βίας μιλούν.

Η ανατροφή του
Προορισμένος να γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος Φίλιππος Άρθουρ Τζορτζ γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου 1948, στο 12ο έτος της βασιλείας του παππού του,Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.

Ήταν μόλις τριών όταν έγινε διάδοχος. Η ανατροφή του ήταν πάντα διαφορετική από τους προηγούμενους – μελλοντικούς- μονάρχες.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του που εκπαιδεύτηκαν από ιδιωτικούς δάσκαλους, ο Κάρολος πήγε στο σχολείο Hill House στο Δυτικό Λονδίνο πριν γίνει οικότροφος στο Cheam School στο Berkshire, στο οποίο φοιτούσε ο πατέρας του πρίγκιπας Φίλιππος.

Στη συνέχεια στάλθηκε στο Gordonstoun, ένα σκληρό οικοτροφείο στη Σκωτία όπου επίσης είχε σπουδάσει ο Φίλιππος. Περιέγραψε τον χρόνο του εκεί ως κόλαση. Ηταν μοναχικός και φοβισμένος.

Σπάζοντας ξανά την παράδοση, πήγε στο Trinity College του Cambridge, για να σπουδάσει αρχαιολογία και ανθρωπολογία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στέφθηκε επίσημα Πρίγκιπας της Ουαλίας, τον τίτλο που παραδοσιακά είχε ο διάδοχος του θρόνου, σε μια μεγαλειώδη τελετή το 1969.

Το επόμενο έτος έγινε ο πρώτος Βρετανός διάδοχος του θρόνου που έλαβε πτυχίο.

Όπως πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν από αυτόν, εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, αρχικά στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία το 1971 και αργότερα στο Ναυτικό, ανεβαίνοντας γρήγορα τις βαθμίδες για να κυβερνήσει το ναρκαλιευτικό HMS Bronington, πριν τελειώσει την ενεργό υπηρεσία το 1976.

Ως νεαρός, o πρίγκιπας αγαπούσε το σκι, το σέρφινγκ και τις καταδύσεις. Ήταν δεινός παίκτης του πόλο ενώ ως τζόκεϊ κέρδισε πολλούς αγώνες.

«Τρεις σε έναν γάμο»
Ωστόσο, για πολλούς στη Βρετανία – και όχι μόνο- ο Κάρολος θα συνδέεται πάντα με τον καταδικασμένο γάμο του με τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και τη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, την « αγάπη της ζωής του».

Όταν αυτός και η Νταϊάνα παντρεύτηκαν το 1981 μπροστά σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό περίπου 750 εκατομμυρίων ανθρώπων, η νύφη φαινόταν η τέλεια επιλογή.

Αρχικά όλα έμοιαζαν καλά. Αλλά στα παρασκήνια, ο γάμος είχε προβλήματα.Η Νταϊάνα κατηγόρησε την Καμίλα για την κατάρρευσή του το 1992, λέγοντας σε τηλεοπτική συνέντευξη το γνωστό : «Σε αυτόν τον γάμο ήμασταν τρεις».

Ο Κάρολος επέμεινε πάντως ότι παρέμεινε πιστός «μέχρι (ο γάμος) να διαλυθεί ανεπανόρθωτα». Το ζευγάρι χώρισε το 1996.

Όταν η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, το 1997, υπήρξαν έντονες επιθέσεις από τον Τύπο εναντίον του ίδιου και της Καμίλα, και η δημοτικότητά του βυθίστηκε.

Το 2005 παντρεύτηκε τελικά την Καμίλα. Ωστόσο, η σκιά της Νταϊάνα παραμένει, με την σύντομη ζωή της να μαγεύει ακόμη το κοινό

«Παλαβός»;
Ενώ τα μέσα ενημέρωσης ήθελαν να επικεντρωθούν στην ιδιωτική του ζωή, ο Κάρολος ήθελε να μιλήσει ανοιχτά για κοινωνικά και πνευματικά ζητήματα.

Αλλά με τις ενέργειές του,όπως η ίδρυση της επωνυμίας Duchy Originals για την προώθηση των βιολογικών τροφίμων και τις δηλώσεις του ότι μιλούσε με τα φυτά του ορισμένα μέσα τον χαρακτήρισαν «παλαβό» που θα προτιμούσε να είναι αγρότης παρά πρίγκιπας.

Μακριά από τα καθήκοντά του ο Κάρολος βρίσκει την ευτυχία στον κήπο του σπιτιού του στο Χάιγκροουβ στη δυτική Αγγλία ενώ του αρέσει να, ζωγραφίζει, να περπατα και να ψαρεύει στα ​​κτήματα της βασιλικής οικογένειας στην Σκωτία.

Έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο, «Ο γέρος του Λόχναγκαρ». Είναι επίσης παθιασμένος με τις τέχνες, ειδικά με τα έργα του Σαίξπηρ, την όπερα αλλά και με τον Λέοναρντ Κοέν.

Έχει «κακή αίσθηση του χιούμορ» και είναι απαιτητικός, λένε όσοι τον περιβάλλουν

Μερικοί από τους κοντινούς του πάντως λένε ότι είναι ευγενικός και εργατικός

Φίλοι και εχθροί πάντως συμφωνούν για την αφοσίωσή του στα καθήκοντά του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.