Ανησυχία για Βασιλιά Κάρολο: Πρόβλημα υγείας, τι δείχνουν τα πρησμένα δάχτυλα [φωτο]

Τι δείχνουν τα δάχτυλα του Βασιλιά Κάρολου για την υγεία του;

Στο προσκήνιο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Κάρολος, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την ανακύρηξή του ως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο 73χρονος, διαδέχτηκε τη μητέρα του ως πρώτος στη σειρά διαδοχής και πήρε το όνομα Κάρολος ΙΙΙ.

Τα πρησμένα χέρια του βασιλιά: Οι φωτογραφίες του Κάρολου που προκάλεσαν ανησυχία

Με τους φωτογράφους να είναι συνεχώς στο πλευρό του, κάποιοι παρατήρησαν κάποιες ανησυχητικές εικόνες που αφορούν την υγεία του.

Συγκεκριμένα, στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τα δάχτυλα του βασιλιά Καρόλου, με άλλους χρήστες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και άλλους να κάνουν πλάκα παρομοιάζοντας τα δάχτυλά του με λουκάνικα.

Τι λένε οι γιατροί

Ο Δρ. Γκάρεθ Νάι, ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα πρησμένα και μερικές φορές κόκκινα δάχτυλα για την υγεία του μονάρχη.

Ο γιατρός δήλωσε στη Daily Star ότι υπάρχουν αρκετές παθήσεις υγείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα πρησμένα δάχτυλα του Κάρολου.

Εξήγησε ότι ενώ υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες, το οίδημα – ή η κατακράτηση υγρών είναι το πιο πιθανό.

“Το οίδημα είναι μια κατάσταση όπου το σώμα αρχίζει να κατακρατά υγρά στα άκρα, συνήθως στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά και στα δάχτυλα, γεγονός που τα προκαλεί πρήξιμο”, είπε ο Δρ Nye.

“Το οίδημα είναι μια κοινή πάθηση και επηρεάζει κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς η ικανότητα ελέγχου των υγρών είναι περιορισμένη”, πρόσθεσε.

Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η αρθρίτιδα.

“Η αρθρίτιδα είναι μια άλλη κοινή πάθηση σε ηλικία άνω των 60 ετών. Επηρεάζει συχνά τρεις κύριες περιοχές στο χέρι – την άρθρωση του αντίχειρα ή οποιαδήποτε από τις δύο αρθρώσεις στα δάχτυλα.

Τα δάχτυλα γίνονται συνήθως άκαμπτα και πρησμένα και παρόλο που η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στον πόνο, το πρήξιμο μπορεί να παραμείνει.

“Ασυνήθεις αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, ενώ ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε οίδημα ως παρενέργεια, όπως τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή στεροειδή φάρμακα”.

Εν τω μεταξύ ο γιατρός τόνισε ότι το πρήξιμο δεν είναι σημάδι ανησυχητικού ζητήματος υγείας θέλοντας να καθησυχάσει το κοινό.

“Σίγουρα δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες για την υγεία από τα πρησμένα δάχτυλα και είναι πιθανότατα σημάδι της ηλικίας του”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.