Νεο επίδομα 1000 ευρώ: Αιτήσεις τώρα στο Voucher.gov.gr

Επίδομα 1000 ευρώ: Νέο επίδομα ύψους 1000 ευρώ για εκατοντάδες δικαιούχους μέσω ΔΥΠΑ.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο Voucher.gov.gr για το επίδομα ανέργων έως 1000 ευρώ μέσω voucher κατάρτισης σε πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες από τη ΔΥΠΑ.

Ανοικτή για τις επόμενες ημέρες είναι φάση αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα έως 1000 ευρώ μέσω κατάρτισης (voucher) στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και σταθερότητας και πραγματοποιείται από το Υπ.Εργασίας και την ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του ΕΛΛΑΔΑ 2.0.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΛΛΑΔΑ 2.0. και πραγματοποιείται με τη Χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και του ταμείου ανάκαμψης και σταθερότητας.

Οι υποψήφιοι που ολοκληρώνουν σε κατάρτιση 200 ωρών και πραγματοποιούν και την Πιστοποίηση λαμβάνουν 1000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Επίδομα 1000 ευρώ: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Ποιοι το χάνουν οριστικά
Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας για χιλιάδες ανέργους εγγεγραμμένους στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, οι άνεργοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το νέο ψηφιακό τους Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να παραλάβουν τη νέα ψηφιακή τους κάρτα.

Η ΔΥΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την επαφή των ανέργων που αναζητούν εργασία και οι οποίοι θεωρείται ότι είναι μεταξύ 150 και 170 χιλιάδες.

Αυτοί, θα πρέπει το προσεχές διάστημα να κλείσουν ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ myDYPAlive ή στο τοπικό Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης με τον εργασιακό τους σύμβουλο.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων για τους εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ θα ισχύουν κριτήρια για την παροχή ωφελημάτων (πέραν του επιδόματος ανεργίας).

Επίσης, ενεργοποιείται η προσωρινή διαγραφή από το μητρώο μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας.

Στα θετικά είναι η παροχή επιδόματος εργασίας που αφορά σε επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά ενώ προβλέπεται και μπόνους για τους μακροχρόνια ανέργους που αναζητούν ενεργά μία θέση εργασία.

Σημειώνεται πως όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια αυτά είναι τα ίδια με όσα ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης.

Συγκεκριμένα:

οικογενειακό εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, σε κατάσταση χηρείας, εν διαστάσει,

οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ για έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης

προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί,

οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 ευρώ για μονογονείς, συν επιπλέον 3.000€ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.