Μυστικές δημοσκοπήσεις: Τα δύο ευρήματα που προβληματίζουν, τι δείχνει το γκάλοπ των γκάλοπ

Που κατευθύνεται η μερίδα του λέοντος του κόμματος Κασιδιάρη σύμφωνα με τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις;

Στις μετρήσεις και στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να καταγράφει η επιλογή των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η κάθοδος του κόμματος στις εκλογές.

Σε μία από τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα, κατεβλήθη προσπάθεια προκειμένου να καταγράφει η επιλογή των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η κάθοδος του κόμματος στις εκλογές.

Η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στη δεξιά πλευρά του πολιτικού συστήματος. Όπως είναι λογικό, η επιλογή της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται. Το κάνουν για να εκδικηθούν τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη.

Τόσο απλά και τόσο επικίνδυνα.

Υπάρχει ένας νομός που το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «σπάει» το φράγμα του 10%.

Στον έντονο προβληματισμό που προκαλούν στη ΝΔ τα αποτελέσματα πρόσφατων μυστικών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν με σκοπό τη χάραξη στρατηγικής έναντι του κόμματος Βελόπουλου, κυρίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στη ΝΔ τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν με σκοπό τη χάραξη στρατηγικής έναντι του κόμματος Βελόπουλου, κυρίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Όπως μαθαίνω, σε πέντε νόμους της Μακεδονίας η «Ελληνική Λύση» καταγράφει ποσοστά που ξεπερνούν το 7%-8%. Υπάρχει ένας νομός που το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «σπάει» το φράγμα του 10%. Είναι λίγο αργά στην Πειραιώς να αναζητούν στρατηγικές προκειμένου να αναχαιτίσουν τη συγκεκριμένη δυναμική.

Την ίδια ώρα, στις 4,4 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές 2023.

Πρόκειται για δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από οκτώ εταιρείες δημοσκοπήσεων και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,6%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,5%, ΚΚΕ 5,8%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 με 3,7%, Έλληνες με 3,4%.

Τα λοιπά κόμματα ανέρχονται σε 4,9%, ενώ η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», που περιλαμβάνει άκυρο-λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ», φτάνει στο 15,1%.

Συγκριτικά με το πρώτο «γκάλοπ των γκάλοπ», στον πίνακα αποτυπώνονται τα ποσοστά των κομμάτων στις δύο δημοσκοπήσεις.

Τα δεδομένα της δημοσκόπησης

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.