Συναγερμός για Πανελλήνιες 2023: Απάτη με τηλέφωνα σε υποψήφιους, τι τους λένε και τους τρελαίνουν

Τι λένε στο τηλέφωνο σε υποψήφιους για τις Πανελλήνιες 2023 και τους αναστατώνουν; Προσοχή,

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Παιδείας μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν υποψήφιος για τις Πανελλήνιες 2023 και η μητέρα του, στο Βόλο, από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από το Λάτσιο της Ρώμης ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Το τηλεφώνημα το οποίο προέρχονταν από αυτόματο τηλεφωνητή προέτρεπε τον υποψήφιο και το παρακινούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις.

Στο υπουργείο Παιδείας μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση από την ΔΔΕ Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη υπήρξε ανησυχία μήπως τέτοια τηλεφωνήματα επεκταθούν και σε άλλους υποψηφίους.

Παράλληλα ο ΔΔΕ Μαγνησίας κάλεσε τους Διευθυντές των Λυκείων να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα Εξεταστικά Κέντρα.

Δυστυχώς όταν οι Διευθυντές των Λυκείων , χθες βράδυ, προσπάθησαν να ενημερώσουν τους μαθητές τους με email, αυτό δεν στάθηκε δυνατό διότι δεν λειτουργούσε η πλατφόρμα myschool,

Ετσι Ο ΔΕΕ απέστειλε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς και οι υποψήφιοι, ότι:

Α. Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως αλλαγή στα Εξεταστικά Κέντρα και σ ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως αυτή έχει ανακοινωθεί.

Β. Σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι παρά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, συντηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξής ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο Σ. Σαβελίδης θα έχει σήμερα σύσκεψη με το τοπικό τμήμα Ηλεκτρονικής Δίωξης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.