Exit poll 2023: Ανατροπή στις εκλογές 2023, τι συμβαίνει για πρώτη φορά, πρώτο κύμα, αποτελέσματα

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του exit poll 2023 και τι θα συμβεί για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές 2023, φέρνοντας την ανατροπή;

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο exit poll 2023.

Τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταδώσουν το exit poll 2023.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει εκλογική μάχη «αυτοδυναμίας», ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κλείσει την «ψαλίδα» με το πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει περαιτέρω τα ποσοστά του, το ΚΚΕ να κρατήσει τα ποσοστά του, ενώ τη θέση του στη Βουλή θέλει να περιχαρακώσει η Ελληνική Λύση.

Να περάσουν το κατώφλι του κοινοβουλίου εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο 3% είναι ο στόχος των κομμάτων Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη και ΜέΡΑ25, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ψήφους θα συγκεντρώσει το κόμμα Σπαρτιάτες που στήριξε ανοιχτά ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακριβώς στις 19:00, μόλις κλείσουν οι κάλπες μια γεύση του εκλογικού αποτελέσματος θα δώσει το μεγάλο exit poll 2023 που θα παρουσιάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν πιο γρήγορα καθώς οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, χωρίς σταυρούς προτίμησης, ενώ έως τις 21:00 θα υπάρχει μια σαφή εικόνα για το εάν το πρώτο κόμμα έχει πετύχει αυτοδυναμία.

Ανατροπή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν χρειάζεται σταυρός. Οι 288 έδρες θα κατανεμηθούν σύμφωνα με την ενισχυμένη αναλογική στα κόμματα που συγκέντρωσαν ποσοστό μεγαλύτερο του 3%, ενώ οι υπόλοιπες 12 έδρες προκύπτουν από τη λίστα των κομμάτων με τον τίτλο «ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Συνολικά από τις 300 έδρες οι 3 θα προκύψουν από τους κατοίκους εξωτερικού.

Πριν όμως την ανακοίνωση του αποτελέσματος, θα έχουμε μία πρώτη εικόνα από το exit poll 2023.

Το πρώτο κύμα του exit poll 2023 αναμένεται περίπου στις 11 το πρωί και το fimes.gr θα μεταδώσει τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το πρωί της Κυριακής οι κάλπες άνοιξαν και παραμένουν ανοιχτές για τους ψηφοφόρους μέχρι τις 19:00. Εκείνη την ώρα, έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Το αποτέλεσμα του exit poll 2023 θα μεταδοθεί, ταυτόχρονα, από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δυο ώρες μετά το exit poll 2023, η ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 και τον νικητή

Τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα εκλογών 2023

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live τα αποτελέσματα εκλογών μπαίνοντας ΕΔΩ. Πατήστε πάνω στον διαδραστικό χάρτη για να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό την ενσωμάτωση.

Στις 19:00 το Fimes.gr θα μεταδώσει τα exit polls 2023 των δημοσκοπικών εταιρειών και αμέσως μετά θα σας μεταφέρουμε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης και όλο το πολιτικό παρασκήνιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.