Από τι πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Σοβαρά προβλήματα υγείας, νοσηλεία, καρκίνος. Ράκος ο Βαρδής

Πώς πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη; Η γνωστή σύζυγος του Βαρδή Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας στα οποία μάλιστα υπέκυψε.

Ο σύζυγος της, Βαρδής Βαρδινογιάννης, φέρεται να είναι σε δεινή κατάσταση, ενώ έχει δώσει εντολή να τιμηθεί η μνήμη της όπως της αξίζει.

Σημειώνεται ότι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφιέρωσε τη ζωή της στη βοήθεια παιδών που έπασχαν από σοβαρά νοσήματα και καρκίνο.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά: τον Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), τον Γιώργο (1967), τον Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Το κοινωνικό της έργο

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιούταν επίσης ως:

Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά.

Έγραψε το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Τιμημένη για το ανθρωπιστικό της έργο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με τον τίτλο της πρέσβειρας καλής θέλησης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια συνέδεσε το όνομά της με δομές υγείας, όπως η πρώτη και μοναδική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά στην Ελλάδα, η πρώτη Ογκολογική Μονάδα για παιδιά, ο Ξενώνας της «Ελπίδας», η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» με περισσότερους 100.000 εθελοντές και ένα κολοσσιαίο έργο που δύσκολα μπορεί να αποτιμηθεί, έχει όμως συμβάλλει να κερδηθούν χιλιάδες ζωές παιδιών που προχώρησαν στη ζωή τους, σπούδασαν και πρόκοψαν.

«Έδωσα μια υπόσχεση ζωής πιστεύοντας πως η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι. Και έδωσα αυτή την υπόσχεση τη στιγμή που αντίκρυσα τα δακρυσμένα μάτια μιας μητέρας στο διάδρομο του νοσοκομείου. Στις αρχές ήταν πολύ σκληρό. Πέρναγαν βράδια ολόκληρα που δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί στα μάτια μου έρχονταν εικόνες από τα παιδιά που υπέφεραν.

Σκέφτηκα τότε πως αν δεν κάνω κάτι όλα αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν καμία ελπίδα. Δεν δίστασα μάλιστα στις πρώτες μεταμοσχεύσεις να μπω μαζί με τους γιατρούς στο χειρουργείο, φορώντας την πράσινη ιατρική μπλούζα, για να τους δώσω δύναμη και κουράγιο» είχε πει η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε συνέντευξή της.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν σύζυγος του επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη με τον οποίο απέκτησαν πέντε παιδιά: τον Γιάννη, τη Χριστιάνα, τον Γιώργο, τον Νίκο και και τη Βαρδιάννα.

Την εκδημία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε η οικογένειά της:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.