Λίζα Έβερτ Βάντερπουλ: Πώς πέθανε η σύζυγος του Μιλτιάδη Έβερτ. Βιογραφικό

Δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, έφυγε από τη ζωή και η σύζυγος του, Λίζα Έβερτ.

Έφυγε από τη ζωή η Λίζα Έβερτ, διακεκριμένη φωτογράφος και συγγραφέας, σύζυγος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ και κόρη του Αμερικανού αρχαιολόγου και φιλέλληνα, Ευγένιου Βάντερπουλ.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η κόρη της, Αλεξία.

Λίζα Έβερτ βιογραφικό

Η Λίζα Έβερτ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Middlesex University του Λονδίνου και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από το 1983.

Είχε παρουσιάσεις περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (London-Hamilton’s Gallery 1987, Κάτω Ιταλία 1991, Νάπολη 1992, Γενεύη 1997).

Είχε υπογράψει 15 βιβλία-λευκώματα, τρία εκ των οποίων απέσπασαν βραβεία: «Κηφισιά-ομορφιά και μνήμη» (1988), «Πόντος-Ανατολία-φωτογραφικό οδοιπορικό» (1989), «Κωνσταντινούπολη-Αναζητώντας τη Βασιλεύουσα» (1990, βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), «Τα κάστρα της Πελοποννήσου» (1991), «Καππαδοκία-Περιήγηση στη χριστιανική Ανατολή», «Τα μεταξωτά της Προύσσας», «Συρία-ελληνικοί απόηχοι» (1993), «Κάστρα και φορτέτσες της Κρήτης» (1995).

Το 1993 δημιούργησε τις εκδόσεις Αστερισμός.

Τα θέματα των εκθέσεων και των βιβλίων της αφορούν, κυρίως, στην Ελλάδα και τις παλιές πατρίδες του ελληνισμού της διασποράς (Πόντος, Μικρά Ασία, Βόρειος Ήπειρος, Κάτω Ιταλία και Σικελία, Μέση Ανατολή) από την αρχαιότητα και τη βυζαντινή εποχή, μέχρι τον 20ό αιώνα, θέματα που πρωτοξεκίνησε να παρουσιάζει από το 1987.

Με τον Μιλτιάδη Έβερτ (1939 – 2011) είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την Αλεξία και την Ιλεάνα.

Το «αντίο» της Ντόρας Μπακογιάννη:

Διαβάστε από τι πέθανε ξαφνικά ο Μιλτιάδης Έβερτ το 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.