Μιχάλης Κατσουρής: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι. Ο καρατέκα, ο προπονητής, οι οπαδοί ΠΑΟ και πώς δραπέτευσαν οι αρχηγοί BBB

Ποιοι οι πέντε ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή; Πώς φέρονται να έφυγαν από την Ελλάδα οι αρχηγοί των Bad Blue Boys;

Νέα βίντεο, ευρήματα και πειστήρια, προστίθενται καθημερινά στις αποκαλύψεις για τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Η σύλληψη των χούλιγκαν της Bad Blue Boys και οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή κατά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα κροατικά μέσα.

Η ιστοσελίδα Jutarnji List., σε δημοσίευμά της, αποκαλύπτει ονόματα Κροατών συλληφθέντων, ανάμεσα στους οποίους ένας πρόεδρος κεντρικού συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ένας καρατέκα.

«Όπως επιβεβαίωσε η Jutarnji List, μεταξύ των συλληφθέντων στην Ελλάδα είναι ο Τ.Τ, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπάλληλος μεγάλης εταιρείας του Ζάγκρεμπ, αλλά και πρόεδρος Συνδέσμου Υποστηρικτών της Ντιναμό, του οποίου η έδρα βρίσκεται στα επίσημα κεντρικά γραφεία των BBB».

«Ο Τ. συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ των Boys και Torcida, στις 14 Απριλίου 2019, όταν σημειώθηκαν σε καφέ πριν από αγώνα μεταξύ της Χάιντουκ και της Λοκομοτίβ. Τότε η Αστυνομία είχε συλλάβει 25 άτομα, τα οποία είχε εντοπίσει μέσω καμερών, οι οποίες τους κατέγραψαν να πετάνε καρέκλες και τραπέζια από τη βεράντα.

Ένας άλλος από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια είναι ο Ι.ΚΙ από το Ζάγκρεμπ, που είναι και αυτός ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών, και ο Ν.Κ., κάτοικος Βιέννης, γνωστός ως ένας από τους αρχηγούς των αυστριακών οπαδών της Ραπίντ».

Ένας καρατέκα ανάμεσα στους Κροάτες χούλιγκαν

Το δημοσίευμα συνεχίζει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο «Ι.Λ,. βοηθός προπονητή σε σύλλογο καράτε». Ο προπονητής επιβεβαίωσε τη σύλληψη του βοηθού του στην ιστοσελίδα.

«Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του. Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και πως έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο και Λισαβόνα.

Νεότερος, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Εργάζεται, έχει κοπέλα και είναι ο αγαπημένος των παιδιών που προπονεί. Έμαθα ότι η οικογένειά του προσέλαβε δικηγόρο στην Κροατία και προετοιμάζεται για την ανάκριση της Κυριακής».

Το έσκασαν οι επικεφαλής των BBB στην Ιταλία;

Η κροατική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε πως οι επικεφαλής των Bad Blue Boys κατάφεραν να διαφύγουν ακτοπλοϊκώς από την Ελλάδα, πριν η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιήσει τον κόκκινο συναγερμό και ειδοποιήσει τα συνοριακά περάσματα. Οι χούλιγκαν φέρεται να κατέφυγαν στην Ιταλία και από εκεί να επέστρεψαν στην Κροατία.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι η κροατική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα από τις ελληνικές αρχές να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μητρώα των συλληφθέντων.

Μέσα από το προανακριτικό υλικό και τα όσα δήλωσαν ενόρκως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση καταστολής της δράσης των Κροατών χούλιγκαν -δυστυχώς αφού είχε γίνει το κακό- αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, φωτίζεται το τελευταίο σκέλος της δραματικής ημέρας.

Παράλληλα, διεξάγεται και η ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν τα λάθη και οι υπεύθυνοι για την ολιγωρία που επέδειξε, για σχεδόν 24 ώρες, η ΕΛ.ΑΣ.

Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

Η έμφαση, βεβαίως, δίνεται στην αναζήτηση του ατόμου που έδωσε το δολοφονικό χτύπημα.

Οι έρευνες των αρχών έχουν οδηγήσει σε πέντε βασικούς υπόπτους. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη

Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο.

Το «Θέμα» έφερε χθες στη δημοσιότητα την κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ: «Περί ώρα 22:45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ ”Πευκάκια”, προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί.

Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ ”Περισσός” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη λεωφόρο Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων.

Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας…

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Έτερος αστυνομικός δήλωσε: «Ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής.

Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού.

Στη συνέχεια στη συμβολή Αριοβαρζανού και Ανθέων αποκλείστηκαν από τον ΔΡΑΣΗ Δ4 και ομάδες ΔΡΑΣΗ Δ30 και Δ33, οι οποίες κινούνταν από κοινού και οδήγησαν τα άτομα επί της οδού Ανθέων.

Στο σημείο αυτό ενσωματωθήκαμε με τις ανωτέρω ομάδες ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα εν λόγω άτομα συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια.

Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος μας με αποτέλεσμα εμείς να κάνουμε χρήση δύο (2) δακρυγόνων και δύο (2) χειροβομβίδων Κρότου-Λάμψης με ασφαλές τρόπο με σκοπό να απωθήσουμε και με τακτική να ακινητοποιήσουμε τα άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 2, όπου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν.

Από κοινού με τον ΔΡΑΣΗ 4, τη ΔΡΑΣΗ 30 & ΔΡΑΣΗ 33».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.