Κλειστά σχολεία σήμερα 27/9: Η ανακοίνωση για την Αττική, πού θα είναι κλειστά

Κλειστά σχολεία σήμερα 27/9 λόγω της κακοκαιρίας. Ποια σχολεία θα κλεισουν; Οι ανακοινώσεις των δήμων – Τι αποφάσισαν για τα σχολεία στην Αττική.

Αναλυτικά για τα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Elias:

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη (27/9) όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας λόγω της σφοδρής επέλασης της κακοκαιρίας.

Μετά τους Δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, ανακοίνωσαν την αναστολή της διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων τους και οι Δήμοι Λοκρών, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον, στο Δήμο Λοκρών δε θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Υπογραμμίζεται ότι τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σχολικές Μονάδες των Δήμων της Φθιώτιδας θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία στην Αττική – Ανακοινώσεις Πατούλη

Για την Αττική, ο περιφερεχειάρχης Γιώργος Πατούλης τελικά αποφάσισε ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και είπε πως τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ. Όπως είπε, τον διαβεβαίωσαν πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα είναι κλειστά ή όχι σε περίπτωση που συντρέχουν ειδικοί λόγοι κατά περιοχή λόγω της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έλεγε στον Ant1 – στις 06.45 – πως δεν θα λειτουργήσουν, ωστόσο, αργότερα, περίπου στις 7 άλλαξε μιλώντας στην ΕΡΤ – όπως και στη συνέχεια στο OPEN – και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά σε όλο τον νομό της Αττικής. «Περιμέναμε στις 7 παρά 5 να δούμε τον δορυφόρο με τον κ. Κολυδά στην ΕΜΥ», όπως είπε ο κ. Πατούλης στο OPEN, δικαιολογώντας την καθυστέρηση της ανακοίνωσης για τα σχολεία στην Αττική.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον Ant1, τα σχολεία στον Δήμο Φυλής, όπου οι δημοτικές αρχές πήραν την απόφαση να μην λειτουργήσουν σήμερα.

Όπως και να έχει οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα σχολεία της περιοχής τους, καθώς μπορεί να έχουν προκύψει προβλήματα λόγων των έντονων φαινόμενων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.