Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Όταν έλεγε ότι η Βασίλισσα δολοφόνησε τη Νταϊάνα και τον γιο του [video]

Ο δισεκατομμυριούχος Mohamed Al Fayed, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Τι έλεγε για τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Ήταν ο πατέρας του Ντόντι, του αγαπημένου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ο θάνατός του ήρθε 26 χρόνια μετά από εκείνο το τροχαίο που σκοτώθηκαν ο Ντόνι και η Νταϊάνα στο Παρίσι. Ήταν 31 Αυγούστου του 1997.

Και είχε πει πολλά σε δηλώσεις του, μετά τον χαμό του παιδιού του και της Νταϊάνα.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι δολοφονήθηκαν έλεγε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, για το τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, είχε δηλώσει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι δολοφονήθηκαν.

Δείτε τι έλεγε:

Ο ίδιος είχε στραφεί με δηλώσεις του κατά της βασίλισσας Ελισάβετ:

Σε μια άλλη συνέντευξη, ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, 10 χρόνια μετά το φονικό τροχαίο στο Παρίσι, δήλωσε ότι οι θάνατοι του Ντόντι και της Νταϊάνα ήταν «δολοφονίες» με εντολή της βασιλικής οικογένειας:

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ ήταν επίσης ιδιοκτήτης του συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ, Φούλαμ, έχοντας αγοράσει την ομάδα του Craven Cottage για 6,25 εκατομμύρια λίρες το 1997, μαζί με το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Πηγές που επικαλείται η DailyMail ανφέραν ότι ο Mohamed Al Fayed πέθανε το βράδυ της Πέμπτης (1/9).

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ

Γεννημένος το 1929, ο Μοχάμεντ μεγάλωσε στην αιγυπτιακή πόλη Αλεξάνδρεια.

Ο Μοχάμεντ παντρεύτηκε τη Σαμίρα Κασόγκι το 1954 και εργάστηκε για τον αδερφό της, τον έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι, πριν ξεκινήσει μια επιτυχημένη ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο.

Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο Ντόντι.

Ο Μοχάμεντ μετακόμισε στη συνέχεια για να εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος του Σουλτάνου του Μπρουνέι το 1966, πριν φτάσει στη Βρετανία το 1974.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, προτού αυτός και ο αδερφός του Άλι αγοράσουν το 30% των μετοχών του House of Fraser.

Αυτό περιελάμβανε το διάσημο κατάστημα Knightsbridge Harrods, το οποίο εξαγόρασαν πλήρως για 615 εκατομμύρια λίρες.

Ο Al-Fayed πούλησε το διάσημο κατάστημα το 2010 έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών στην Qatari Holdings, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του κράτους του εμιράτου.

Το 1985 παντρεύτηκε το μοντέλο και ηθοποιό της Φινλανδίας Heini Wathem, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Ο Μοχάμεντ έχει πέντε παιδιά – ένα με τη Samira από τον πρώτο του γάμο και τέσσερα με τη Heini: Ντόντι, Καμίλα, Ομάρ, Γιασμίν και Καρίμ.

Η εποχή του Μοχάμεντ ως πρόεδρος της Φούλαμ, περιελάμβανε επίσης την ανάθεση ενός αγάλματος του Μάικλ Τζάκσον το 2009.

Το μνημείο αρχικά εκτέθηκε έξω από το Craven Cottage, αλλά χλευάστηκε ευρέως από τους επισκέπτες, προτού ο νέος ιδιοκτήτης Shahid Khan διατάξει να το βγάλουν.

Η απομάκρυνσή του συνέπεσε με τον υποβιβασμό του συλλόγου από την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μοχάμεντ παραπονέθηκε τότε: «Αυτό το άγαλμα ήταν γούρι και αφαιρέσαμε την τύχη από το κλαμπ και τώρα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα».

Άλλωστε, ήταν φίλος με τον τραγουδιστή, ο οποίος ξόδευε μεγάλα ποσά σε ταξίδια στο Harrods.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld, αριστερά, ο ιδιοκτήτης του Ritz, Mohamed Al Fayed και η Bernadette Chirac, σύζυγος του πρώην Γάλλου Προέδρου Jacques Chirac.

Η τραγουδίστρια Diana Ross ενώ δοκιμάζει ένα καπέλο Harrods με τον Πρόεδρο του πολυκαταστήματος Harrods, Mohamed Al Fayed.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.