Σούπερ μάρκετ, οικονομία: Ποιες 4 τροφές έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ στα ύψη, πώς μπορείτε να γεμίζετε το καλάθι με τροφές που δε βλάπτουν… την υγεία και την τσέπη σας;

Υπάρχουν τροφές που είναι καλύτερες από κάποιες άλλες; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ναι.

Οι ειδικοί μάλιστα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγνκτον σε νέα τους έρευνα διατείνονται ότι συγκεκριμένες επιλογές παρέχουν περισσότερα οφέλη στην υγεία, τη διατροφή και το πορτοφόλι μας. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω για να τις γνωρίσετε.

1. Γαλακτοκομικά

Τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής Προσπεράστε το ράφι με τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και προτιμήστε όσα περιέχουν χαμηλά λιπαρά ή εκείνα που περιέχουν φυτικές στερόλες και στανόλες.

Μπορεί η τιμή τους να είναι λίγο πιο… τσιμπημένη, αλλά αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και διαθέτουν λιγότερα λιπαρά με αποτέλεσμα να ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

2. Όσπρια

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής Προτιμήστε τα ξερά (συσκευασμένα ή χύμα) παρά σε κονσέρβα. Πέρα από πιο οικονομικά, είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

3. Κρέας

Τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής Στο κρεοπωλείο του σούπερ μάρκετ, ψάξτε για άπαχο μοσχαρίσιο κιμά και φιλέτο κοτόπουλο τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο και βιταμίνες.

Επίσης, τολμήστε να πείτε «ναι» στον τόνο και τις σαρδέλες σε κονσέρβα και αυτό γιατί είναι πιο φθηνά αλλά εξίσου θρεπτικά με τη φρέσκια εκδοχή τους.

Δείτε εδώ 8+1 τρόπους για να κάνετε οικονομία στο σούπερ μάρκετ.

4. Λαχανικά και φρούτα

Τροφές με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής Ο επιμένων ελληνικά και εποχικά κερδίζει σε αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κι αυτό γιατί το κόστος τους είναι σημαντικά χαμηλότερο όταν είναι η εποχή τους ενώ τα ντόπια λαχανικά και τα φρούτα είναι αισθητά πιο φθηνά από εκείνα που είναι εισαγωγής.

Διαβάστε το κόλπο των σούπερ μάρκετ για να ψωνίζετε περισσότερα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.