Το κουμπί που υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο για οικονομία στη βενζίνη, αλλά λίγοι γνωρίζουν [φωτο]

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν ανεβεί πλέον στα ύψη, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να κάνουμε οικονομία στη βενζίνη.

Πρόκειται για μία φιλοδοξία αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά υψηλή και χρειάζεται να ανοίξουμε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας.

Έχουμε ήδη μιλήσει σχετικά με το ποια είναι η ιδανική ταχύτητα για την καλύτερη δυνατή απόδοση του αυτοκινήτου, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμα κόλπο που μπορούμε να επιστρατεύσουμε προκειμένου να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες καυσίμων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», πρόκειται για το κουμπί της «ανακύκλωσης αέρα», το οποίο υπάρχει και στη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων.

«Ουσιαστικά, αυτό που κάνει είναι να ανακυκλώνει τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι, εάν μέσα στο αυτοκίνητο κάνει πολλή ζέστη, πρέπει να το απενεργοποιήσετε, προκειμένου να φέρει τον πιο δροσερό αέρα από έξω», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Όπως εξηγεί μάλιστα, ο Λουκ Μπόσντεντ, εκπρόσωπος του Βρετανικού Συνδέσμου Αυτοκινήτων, η καλύτερη στρατηγική είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργεία ανακύκλωσης αέρα στην αρχή και μόλις το αυτοκίνητο δροσιστεί να πατήσετε εκ νέου το κουμπί για να κρατήσετε μέσα το δροσερό αέρα.

Από την άλλη, σύμφωνα με το άρθρο της Mirror, υπάρχουν και ορισμένες περιστάσεις όπου καλό θα ήταν να κρατάτε την ανακύκλωση αέρα ενεργοποιημένη, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σας.

«Εάν έχετε κολλήσει στην κίνηση και βρίσκεστε κοντά στα καυσαέρια που εκπέμπονται από τις εξατμίσεις των κοντινών σας οχημάτων, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανακύκλωση αέρα, έτσι ώστε να μην εισπνέετε το βλαβερό αέρα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν οδηγείτε σε χωματόδρομο και δεν θέλετε να εισχωρήσει στο αυτοκίνητο σκόνη και χώμα», αναφέρεται στο άρθρο της Mirror.

Για όσους αναρωτιούνται πού θα βρείτε τη λειτουργεία ανακύκλωσης αέρα, πρόκειται για το κουμπί που βρίσκεται εντός του κόκκινου κύκλου στην παρακάτω φωτογραφία:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.