Βόμβα από Carrefour: Ποια γνωστή μάρκα Cola απέσυρε από τα καταστήματά της

Ποια γνωστή μάρκα Cola απέσυρε από τα ράφια της η Carrefour;

Η γαλλική Carrefour απέσυρε τα σνακ και τα αναψυκτικά PepsiCo από τα ράφια των καταστημάτων της εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων τιμών στην τελευταία έξαρση μιας μακροχρόνιας σύγκρουσης μεταξύ ομίλων λιανικής και εταιρειών τροφίμων για το κόστος δημοφιλών ειδών.

Από το πρωί της Πέμπτης, η αλυσίδα έχει αφαιρέσει προϊόντα PepsiCo, όπως αναψυκτικά και τσιπς Doritos από τα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, αντικαθιστώντας τα με ένα σημείωμα που έλεγε ότι οι αυξήσεις των τιμών της αμερικανικής εταιρείας τροφίμων είναι «απαράδεκτες», είπε εκπρόσωπος.

Η κίνηση λαμβάνει χώρα, καθώς οι γαλλικοί όμιλοι παντοπωλείων και οι μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων διαφωνούν για τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τις τιμές και καθώς οι λιανοπωλητές σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν συνεχείς πιέσεις να συγκρατήσουν τις τιμές.

Αν και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του περασμένου έτους, οι όμιλοι λιανικής έχουν δει τα περιθώρια κέρδους τους να συμπιέζονται καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν τους αγοραστές από το να μεταβούν στα εκπτωτικά Lidl και Aldi.

Η PepsiCo είναι «σε συζητήσεις με την Carrefour εδώ και πολλούς μήνες», σύμφωνα με εκπρόσωπο.

«Θα συνεχίσουμε να δεσμευόμαστε με καλή πίστη προκειμένου να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα».

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι οι αυξήσεις των τιμών της θα ήταν περίπου σύμφωνες με τον πληθωρισμό.

Η Carrefour πέρυσι άρχισε να αντιδρά απέναντι στους προμηθευτές τροφίμων για την πρακτική μείωσης των μεγεθών συσκευασίας διατηρώντας παράλληλα τις τιμές.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν καταφύγει περιστασιακά στο πιο επιθετικό βήμα της απόρριψης προϊόντων εν μέσω έντονων διαφωνιών σχετικά με τις τιμές – ιδίως όταν η βρετανική Tesco αφαίρεσε προϊόν της Unilever από τα ράφια το 2016.

Σε μια νέα διαμάχη για τις τιμές το 2022, η Mars σταμάτησε να προμηθεύει δύο από τις μάρκες τροφών για κατοικίδια στην Tesco, ενώ η Kraft Heinz απαγόρευσε κέτσαπ και ψημένα φασόλια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.