Σούπερ μάρκετ Τρίτη 2/1: Ποια θα είναι ανοιχτά, ποιοι κάνουν την έκπληξη. Διαφορετικό ωράριο

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 2 Ιανουαρίου; Έκπληξη από δύο αλυσίδες, μπέρδεμα με ωράριο.

Τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, είναι βεβαίως όλα τα καταστήματα, όπως και οι υπηρεσίες, κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς. Τι ισχύει όμως για τη δεύτερη ημέρα του έτους;

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία. Παραδοσιακά, ωστόσο, τα εμπορικά καταστήματα επιλέγουν να μείνουν κλειστά – είτε για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοί τους, είτε για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων.

Κλειστά σούπερ μάρκετ 2/1

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αναφέρουν επίσης στις επίσημες ιστοσελίδες τους πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα κλειστά την Τρίτη 2/1 θα είναι τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, My Market, Κρητικός, Μασούτης και άλλα.

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ 2/1

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Την έκπληξη κάνουν η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και τα Lidl.

Συγκεκριμένα, ΑΒ Βασιλόπουλος και LIDL αναφέρoυν ότι την Τρίτη, 2/1/2024, τα καταστήματά τους θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ.

Στην περίπτωση των Δήμων, το εάν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού τη δεύτερη ημέρα του έτους, αποφασίζεται από τη δημοτική αρχή. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Το ωράριο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν τους καταναλωτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.