Μανώλης Καλαϊτζιδάκης: Βόμβα για παλαιοχριστιανούς, σε ποιο κόμμα ανήκε. Υπάρχει αιμομιξία; [video]

Νέες διαστάσεις για τις ώρες και τις ημέρες του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» Μανώλη Καλαϊτζιδάκης από την Κορινθία.

Ειδικότερα, το Mega αποκάλυψε, όσον αφορά στο παρελθόν του 45χρονου πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, ότι είχε υπάρξει στο παρελθόν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο 45χρονος είπε σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Live News» του MEGA, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της καταδικασμένης ως εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής πριν ακόμα μπει στην Βουλή. Αυτοπροσδιορίστηκε μάλιστα ως το «δεξί χέρι» ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χρυσής Αυγής και, συγκεκριμένα, του Ηλία Παναγιώταρου, πάντα κατά δήλωση του 45χρονου.

Πάντα κατά τις δηλώσεις του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» είχε εμπλοκή και σε έντονο επεισόδιο κατά το οποίο τον χτύπαγαν 50 άτομα και τότε ήταν η στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει την εγκληματική οργάνωση.

Πάντως το περιστατικό που φαίνεται πως αναφέρεται είναι η επίθεση που είχαν κάνει οι χρυαυγίτες σε στέκι των νοτίων προαστίων κατά το οποίο σε απάντηση της επίθεσης είχε χτυπηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών διέταξε έρευνα με αφορμή την τηλεργασία στο Δημόσιο που δήθεν έκανε ο 45χρονος. Όπως αποδείχθηκε ήταν ή είναι ακόμη εργαζομένος στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου και ως δημόσιος υπάλληλος ζήτησε και εργαζόταν εξ αποστάσεως.

Ο Δήμαρχος δεν αποκάλυψε σε ποιον τομέα εργάζεται, αλλά πιστοποιεί ότι εργάζεται από το 2020 μέσω τηλεργασίας και μάλιστα είναι και… καλός υπάλληλος.

Ο Δήμαρχος Ερέτριας – Αμαρύνθου είπε μιλώντας στον Ant1: «Έκανε δουλειά εξ αποστάσεως, το 2020 έγινε μετάταξη για λόγους υγείας και παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως».

Μάλιστα στη συνέχεια αποκάλυψε ότι έχει στείλει έγγραφο στον «παλαιοχριστιανό» για να παρουσιαστεί και εκείνος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Τονίζεται ότι ο νέος Δήμαρχος ανέβαλε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2024.

O Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, θείος του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, και η Καλλιόπη Γεωργιάδη, η οποία είναι καθηγήτρια και νονά ενός από τα παιδιά του, μίλησαν αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην προσαγωγή του 45χρονου πατέρα της κοινότητας, ενώ τα παιδιά, μαζί με τη 38χρονη μητέρα τους, παραμένουν εξαφανισμένα.

Το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Ο 45χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών και προσήχθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου, περίπου στις 11:00.

Στο LIVE NEWS μίλησε ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, θείος του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη.

«Τέσσερα χρόνια η Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει και τις συνθήκες που μένει αυτή η οικογένεια. Ευτυχώς που έγινε αυτό το επεισόδιο για να ψάξουμε τώρα τα πώς και τα γιατί. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, και έχουμε εκπλαγεί και εμείς από τις συνθήκες που μένουν τα παιδιά.

Ο Μανώλης μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η μητέρα του ήταν άρρωστη και ο πατέρας του εξαφανισμένος. Τους βοηθήσαμε εμείς. Κάναμε προσπάθειες να πάνε σχολείο τα παιδιά και τους παραχωρήσαμε και ένα σπίτι στην Ικαρία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Μανώλης είχε επαφή για την κτηνοτροφία, ήθελε να έχει ζώα. Επίσης, μετά τον προσηλυτισμό που του έγινε από έναν Παλαιοχριστιανό, υπήρχε μία αντιπαράθεση με τις συνθήκες που ζουν οι υπόλοιποι. Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο πως για θέματα αιμομιξίας, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο εγώ θα πάω να αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο».

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη είπε με τη σειρά της πως είχε βαφτίσει την μικρή κόρη του 45χρονου τον Αύγουστο του 2019.

«Ο Μανώλης από παιδάκι είχε μία δυσκολία στο να καταλάβει τις κανονικές νόρμες. Ήταν ηθικός όμως. Και ήθελε να φτιάξει μία οικογένεια Παλαιοχριστιανών. Αυτά όμως, μπορεί να τα εφαρμόσεις στη ζωή όταν έχει μία ψυχική ωριμότητα και μια ικανότητα προσαρμογής που το παιδί δεν την είχε.

Όταν μου ζητήθηκε να βαφτίσω την Ξένια, εγώ γνώρισα την Σεβαστή και ήταν στην τελευταία τάξη στο Λύκειο. Ζούσαν στον Ωρωπό και η βάφτιση έγινε κοντά σε παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι. Όταν συνέβησαν αυτά εγώ ήξερα πως ο άνθρωπος δούλευε και ήθελε να αλλάξει δουλειά για να πάει κοντά στην κόρη του. Μετά μου είπε πως θα πάνε να ζήσουν στο βουνό αλλά δεν φαντάστηκα τέτοιες συνθήκες. Εγώ τους έστελνα δώρα. Τους είχα πει πως θα πάω το Πάσχα να τους δω αλλά δεν φαντάστηκα αυτές τις συνθήκες».

Για εμπάθεια σε βάρος του εντολέα του έκανε λόγο ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας Παλαιοχριστιανών, Ανδρέας Θεδωρόπουλος, μιλώντας σε Mega και Αlpha.

«Δεν υπάρχει αιμομιξία» υποστηρίζει ενώ θα ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Όσον αφορά στον τρόπο ζωής του εντολέα του ισχυρίζεται: «Ήθελε να αλλάξει τον συμβατικό τρόπο της αστικής ζωής».

«Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη, δεν έχει κάνει κακούργημα» πρόσθεσε ο δικηγόρος. Υποστήριξε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή με τη μητέρα.

Ο 45χρονος, που παραμένει κρατούμενος, το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Ο 45χρονος έχει ακόμα δύο παιδιά, τα οποία πλέον είναι ενήλικα, από τον πρώτο του γάμο και τα παιδιά αυτά κάποια στιγμή βρέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η μητέρα των παιδιών βρέθηκε κάποια στιγμή στο «Χαμόγελο» και μπόρεσε να δει τα παιδιά της.

Το Live News επικοινώνησε με τους γονείς της δεύτερής γυναίκας του 45χρονου, τη Σεβαστή.

Ο πατέρας της 39χρονης Σεβαστής, δήλωσε στο Live News:

«Δεν έχω κόρη, την ”ξέγραψα”. Τελείωσε. Λένε ότι τα έχει φέρει στη γιαγιά της (τα παιδιά). Δεν τα έχει φέρει (τα παιδιά). Είναι η ασφάλεια εδώ και ελέγχει».

Ενώ, η μητέρα της είπε: «Έχει αναστατωθεί η ζωή μας. Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη μου. Έχει φύγει από εδώ, από το σπίτι της, από την αγκαλιά των γονιών της από τα 13 (χρόνια της)».

Και ο θείος της σημείωσε στην εκπομπή του Live News: «Δέκα χρόνια, πόσα έχει φύγει από εδώ, δεν ξέραμε τίποτα. Λυπάμαι, στεναχωριέμαι για όλη την κατάσταση. Από το δεύτερο παιδί που είχε, είχε εξαφανιστεί. Δεν έχουμε νέα, δεν έχουμε τίποτα. Της πήρε τα μυαλά ο άλλος, μέχρι που κάναμε το πρώτο μωρό και το δεύτερο ήταν εδώ, μετά φύγανε. Έμεναν εδώ, μετά εξαφανίστηκαν, νύχτα, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Παλαιοημερολογίτη τον γνωρίσαμε εμείς (τον 45χρονο)».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.