Το επεισόδιο του Παπανδρέου με ΠΑΣΠίτες

Τι φώναξαν στον Παπανδρέου νεολαίοι της ΠΑΣΠ όταν μιλούσε στο βήμα; Τι απάντησε αυτός και πώς αντέδρασαν οι σύνεδροι;

«Είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο σημείο εκείνο περίπου 100 μέλη της ΠΑΣΠ φώναξαν συνθήματα εναντίον των αλλαγών στην Παιδεία.

ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία”, “Κάτω τα χέρια από το άσυλο”, και “Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν”, ήταν τα συνθήματα που φώναξαν μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

“Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ’ επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν”, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος.

Κάλεσε ακόμη την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ και την παρότρυνε: “Θέλουμε την δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά”.

«Θα προχωρήσουμε με διάλογο αλλά ασυμβίβαστοι σε σχέση με το στόχο» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον «εναντίον οποιασδήποτε μειοψηφίας».

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας. Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις «μίας χούφτας ανθρώπων που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά» και προειδοποίησε: «Θα είμαστε ανυποχώρητοι».

Αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν ξεχνάμε πελατειακές και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος» και προειδοποίησε ότι «η στήριξη του κράτους δεν είναι λευκή επιταγή».

«Απαιτούμε» είπε απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, «μόλις εξομαλυνθούν τα πράγματα να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Τόνισε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη».

Διαβάστε ποια πανεπιστήμια είναι σε κατάληψη και αναβάλουν εξεταστικές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.