Δάσκαλοι ζητάνε φαγητό για μαθητές που λιποθυμούν

Και η εξαθλίωση συνεχίζεται με δασκάλους να ζητάνε φαγητό για τους μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα.

Μπορεί το γεγονός ότι καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί να μη σοκάρει όσο το γεγονός ότι οι δάσκαλοι των σχολείων που βρίσκονται πέριξ του Βρεφοκομείου Αθηνών κάνουν ουρά για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Η χώρα γύρισε πίσω δεκαετίες. Μαθητές ζαλίζονται και χάνουν τις αισθήσεις στο σχολείο από ασιτία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών και υπεύθυνη των Δημοτικών Σταθμών Μαρία Ηλιοπούλου “έχουμε καταγράψει με μεγάλη διακριτικότητα 200 περιπτώσεις βρεφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα οποία υποσιτίζονται στο σπίτι τους, καθως οι γονείς τους δεν έχουν τα απαραίτητα για να τα ζήσουν. Γονείς ζητούν μείωση ακόμη και απαλλαγή από τα τροφεία, γιατί είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους είτε έχει μειωθεί το εισόδημά τους. Τα παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς της Αθήνας τρώνε πρωινό και μεσημεριανό και σιτίζονται καλά”.

Η κυρία Ηλιοπούλου προσθέτει: “Δεχτήκαμε αιτήματα από δασκάλους διαφόρων δημοτικών ολοήμερων σχολείων του Δήμου της Αθήνας που ζητούσαν μερίδες φαγητού για τους μαθητές τους. Προφανώς οι δάσκαλοι αυτοί εντόπισαν παιδάκια που δεν είχαν μεσημεριανό συστηματικά και εμείς φυσικά ανταποκριθήκαμε στο αίτημά τους, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε την ποσότητα που μας ζητήθηκε, γύρω στις 70 μερίδες. Αν όμως η ζήτηση αυτή αυξηθεί, δεν θα μπορούμε να την καλύψουμε στο βρεφοκομείο”.

Και η εξαθλίωση δεν έχει τέλος: 20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας. Τα ποσοστά εκτινάχθηκαν.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης και το γεγονός ότι ήδη 60.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζητούν μεγάλο “κούρεμα”, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν έστω και τη μισή μηνιαία δόση.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, 400.000 οικογένειες πλέον δεν έχουν κανένα εισόδημα καθώς όλα τα μέλη τους έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Διαβάστε ποιος γνωστός σεφ μοιράζει φαγητό σε άστεγους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.