Πέθανε τελικά η 23χρονη Μαρία Φιλιππάτου

Σε θρήνο έχει βυθιστεί η Πάτρα για τον πρόωρο χαμό της 23χρονης Μαρίας Φιλιππάτου. Από τι πέθανε η βεαρή κοπέλα;

Η Μαρία Φιλιππάτου έπασχε από νευρική ανορεξία και είχε φθάσει μόλις 29 κιλά. Ανήμερα των Χριστουγέννων “έφυγε”, νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο καθώς σταμάτησε να χτυπά η αδύναμη καρδιά της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν η πανέμορφη τότε Μαρία Φιλιππάτου αναγκαζόταν να κάνει 2 και 3 δουλειές ταυτόχρονα. Έτσι άρχισε να ξεσπά στον εαυτό της.

«Το ζούσα μόνη, πάλευα μόνη μου και μπροστά σε όλους έπαιζα ένα θέατρο, έβαζα το καλό μου το χαμόγελο για να μην καταλαβαίνει κανένας τι έχω. Όταν όμως όλα αυτά τα φώτα έσβηναν, τότε έβλεπα ποια είναι η Μαρία. Πέρασα πάρα πολλές οικογενειακές καταστάσεις και οικονομικά προβλήματα σε σημείο εξαθλίωσης με αποτέλεσμα να δουλεύω πολλές ώρες. Ακόμα και μαθήτρια που ήμουν δεν ήξερα τι είναι τα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Συντηρούσα από μικρή την μητέρα μου που έχει κάνει τέσσερα χειρουργεία στην μέση της, έφερνα βόλτα ένα σπίτι που είναι χρεωμένο… Δεν γνώριζε κανείς τίποτα μέχρι που λιποθύμησα»

Η μητέρα της Μαρίας Φιλιππάτου τότε είχε πει πως δεν μπορεί να την συντηρεί αφού τα φάρμακα της είναι πολύ ακριβά. «Έχει πάθει αποβιταμίνωση, το δέρμα της έχει αρχίσει να ανοίγει και της επέφτε το κάλλιο»… Έτσι είχε περιγράψει την κατάσταση της κόρης της τον τελευταίο καρό.

Η οικονομική τους κατάσταση ήταν τραγική. Ζούσαν σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση και δεν είχαν λεφτά ούτε για να φάνε.

«Όπως πονάει η ψυχή μας έτσι πονάει και το σώμα μας. Πολλές φορές ήθελα να μιλήσω να κοιτάξω κάποιον στα μάτια και να του πώ σώσε με βοήθησέ με! Όμως δεν ήθελα να με λυπάται κανείς. Ήθελα να βλέπουν μια Μαρία να γελάει.» είχε πει η άτυχη κοπέλα και είχε προσθέσει με λυγμούς…

«Είναι άδικο να πεθαίνει κάποιος επειδή δεν μπορεί να πει την αλήθεια και επειδή δεν μπορεί να αποδεκτεί τους φόβους του»

Η κηδεία της Μαρίας Φιλιππάτου θα γίνει στις 3 σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς στην Πάτρα.

Διαβάστε από τι πέθανε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής Χρήστος Χαριάτης και δείτε πώς είναι σήμερα η Νανά Καραγιάννη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.